Suomi ja Kanada kohtaavat kolmannen kerran peräkkäin MM-finaalissa

2019 Suomi voitti maalein 3-1. 2020 koko turnaus jäi pelaamatta koronan takia. 2021 Kanada oli vahvempi voittaen 2-1 jatkoajalla. Viime vuosien finaalivoitot ovat siis tasan 1-1. Kumpi jääkiekon mahtimaista vetää pidemmän korren Tampereen sunnuntai-illassa?

Joukkueet pelasivat eri lohkoissa alkusarjassa, joten kultamitaliottelu on samalla sekä ensimmäinen että viimeinen kerta, kun hallitseva maailmanmestari Kanada ja hallitseva olympiavoittaja Suomi, kohtaavat toisensa.

– Rehellisesti sanottuna, heidän pelitapansa on hyvin samanlainen kuin meidän. Heillä on myös erinomainen maalivahti, joten finaalista tulee kyllä tosi hyvä taistelu. Me tulemme olemaan valmiita ja päättämään tämän turnauksen voitokkaasti, uhosi Kanadan hyökkääjä Cole Sillinger välieräottelun jälkeen.

Winnipeg Jetsin hyökkääjä Pierre-Luc Dubois oli maistamassa tappion katkeraa kalkkia vuonna 2019, kun Leijonat porskutti ”Mörkö” etunenässä mailmanmestaruuteen.

– En muista paljoa siitä turnauksesta, muuta kuin hävisimme 1-3. Olen yrittänyt blokata nuo muistot mielestäni, revanssia toivova 23-vuotias hyökkääjä sanoo.

Leijonien rosteri ja joukkueena pelaaminen saavat nuorelta kanadalaiselta kehuja.

– Heillä on kyllä hyvä rosteri. Heilläkin on paljon NHL-pelaajia, joten heillä on paljon syvyyttä riveissään. Heidän vahvuutensa on aina ollut joukkuepeli ja juuri sellaiset joukkueet ovat niitä vaarallisimpia.

Kesän 2016 Columbuksen ensimmäisen kierroksen varaus on näissä MM-kisoissa johtanut Kanadan tehoketjua laidoillaan Dylan Cozens ja Drake Batherson. Finaalissa vaahteralehdet kohtaavat Leijonien vahvan puolustuksen ja joukkuepelaamisen. Dubois tietää, että Suomi tulee olemaan hankala vastustaja.

– He tietävät, että he ovat viisas joukkue. Meidän tulee siis taistella kiekosta ja tilasta jäällä. Heillä tulee myös olemaan kova kotiyleisön takanaan, joten nähtäväksi jää kuinka käy.

Lähde: Leijonat.fi