Kanadan päävalmentaja Claude Julien: ”Olen aina sanonut kanadalaisille, että suomalaiset ovat paljon meidän kaltaisiamme”

MM-kisojen finaalissa on vastassa kaksi toisilleen tutuhkoa, toisiaan vastaavaa joukkuetta. Vaahteralehtien ja Leijonien edellinen kohtaaminen oli joulukuun EHT-turnauksessa, jolloin Suomi vei ottelun 4-1 lukemin. Joukkueet ovat kohdanneet myös viime vuoden MM-finaalissa, joten odotettavissa on revanssiottelu

Kanadan joukkueen päävalmentaja Claude Julien oli penkin takana joulukuun ottelussa, ja sanookin sen tuovan etua, kun vastustajan peliä on nähnyt aitiopaikalta. Kokoonpanot ovat eläneet, mutta täysin vieraita joukkueet eivät ole toisilleen, ja joukkueissa nähdään paljon myös yhtenäisyyksiä.

– Tiedämme heidät (Suomen) hyvin. Olen aina sanonut kanadalaisille, että suomalaiset ovat paljon meidän kaltaisiamme; he ovat nöyriä, ahkeria ja pelaavat fyysisesti. Heillä on ollut erittäin hyvä kiekkovuosi ja kunnioitamme heitä suuresti, Julien avasi joukkueiden yhtenäisyyksiä.

Turnauksen toiseksi parhaan ylivoimaprosentin (34.48) omaava Kanada pyrkii etsimään keinot Suomen puhtaan alivoiman rikkomiseksi. Suomi on ollut alivoimalla 16 kertaa ja joukkue ei ole päästänyt ainoatakaan maalia alivoimalla

– En aio kertoa suoraan, millä keinoin aioimme Suomen loistavan alivoiman murtaa tänään, naurahti Julien ja jatkoi:

– Mielestäni Tšekeillä oli eilen myös hyvää alivoimaa ja onnistuimme heitä vastaan kahdesti. Aiomme toki vielä silmäillä Suomen alivoimaa ja löydämme toivottavasti ratkaisun.

Kanadan turnaus on ollut nousujohteinen ja vienyt käänteiden kautta finaaliin. Päävalmentaja näkee joukkueensa hitsautuneen yhteen käänteentekevän Ruotsi-ottelun jälkeen, ja odottaa joukkueensa olevan tänään parhaimmillaan.

– Pelaajamme ovat eri joukkueista ja olemme olleet yhdessä vain kolme viikkoa, joten meillä ei välttämättä ole samanlaista kemiaa kuin muilla joukkueilla. Matkallamme on ollut mäkiä, mutta olemme selvinneet niistä. Nousu Ruotsi-ottelussa boostasi meitä, hän kuvasi joukkueen matkaa.

Hallitsevan maailmanmestarin ja olympiakultamitalijoukkueen kohtaaminen huipentaa matkan. Kanada pääsee näyttämään, kuinka valmis joukkue se lopulta on.

– Odotamme kovaa peliä, olympialaisten jälkeen Suomi on saanut joukkueensa muutaman hyvän pelaajan lisää. Omasta pelistämme emme tule kuitenkaan muuttamaan mitään, sen kuitenkin muutamme, että olemme entistä valmiimpia kovaan otteluun, Kanadan päävalmentaja lopetti

Lähde: Leijonat.fi