Leijonakapteeni luottavaisin mielin finaaliin: ”Me ollaan pelattu hyvin koko turnaus ja nousujohteisesti”

Suomen joukkueen kapteeni Valtteri Filppula on luonnollisesti tyytyväinen, että Suomi pelaa MM-finaalissa. Isoja muutoksia valmistautumiseen ei tässä vaiheessa tehdä, eikä niitä tarvitakaan.

Suomen joukkue lähtee hakemaan MM-kotikisoista kirkkainta palkintoa, maailmanmestaruutta. Finaaliin pääsy saavutettiin ja seuraava etappi on Kanada-maljan nosto.

Valtteri Filppula toivoo, että finaalissa Suomi pelaa turnauksen parhaan pelinsä. Joukkue on pelannut hyvän turnauksen. Kapteenina hänen ei tarvitse tässä vaiheessa painottaa mistä on kyse.

– Jos ihan rehellisiä ollaan, niin meidän ei tarvitse muuttaa mitään. Tottakai vastustajan mukaan sitten viilataan johonkin suuntaan, mutta me ollaan pelattu hyvin koko turnaus ja nousujohteisesti. Tästä on hyvä lähteä finaaliin

Mahdollisuus tehdä historiaa

Filppulalla on mahdollisuus tehdä tänään henkilökohtaista historiaa. Jos Suomi voittaa maailmanmestaruuden, olisi Filppula ainut suomalaiskiekkoilija, jolla olisi Stanley Cupin voitto, olympiakulta ja MM-kulta.

Hän ei kuitenkaan asiaa mieti.

– Enemmänkin minua kutkuttaa se, että päästään pelaamaan, ja on mahdollisuus voittaa tämän joukkueen kanssa. Se on se tärkein juttu, ja se mistä saa suurimman ilon.

Pääsy kolme kullan saavuttaneiden joukkoon olisi Filppulan mielestä tietysti hieno bonus, mutta joukkueen menestys on tärkein.

Usko omaan tekemiseen

Kun finaali kello 20:20 käynnistyy loppuunmyydyllä Nokia Arenalla, ovat yleisön odotukset korkealla. Mestaruutta halutaan. Ilmaiseksi se ei kuitenkaan tule.

– Kyllä pitää kaikkensa antaa, että pärjätään. On pelattu hyviä kolmansia eriä, ja onnistuttu tiukoissa paikoissa vääntämään pelit voitoksi.

Tiukoista paikoista selviytyminen tuo myös lisää itseluottamusta

– Ja uskotaan myös siihen omaan systeemiin, lisää Filppula

Lähde: Leijonat.fi

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää