Slovakian KHL-estosta todella merkittäviä lisätietoja – MM-päätös ei lopulta ollut kovin jaloa?

Slovakian jääkiekkoliitto linjasi aika vastikään, että KHL:ssä pelaavia pelaajia ei tulla näkemään tänä vuonna MM-kisoissa. KHL:n maalivahti Adam Huskan kommentit antaa ymmärtää, että päätös Slovakialle ei ollut kivuliasta sen jälkeen mitä KHL:n pelaajat oli Slovakialle puhunut.

Slovakian jääkiekkoliitto teki Suomen ja Ruotsin aiemmin tekemiä linjauksia noudattaneen päätöksen ja ilmoitti tiistaina 28.3.2023 että he eivät ota KHL:ssä pelaavia pelaajiaan mukaan Suomessa ja Latviassa järjestettäviin MM-kisoihin. Slovakialainen Novy Cas -lehti raportoi että päätös koskee seitsemää pelaajaa “joilla olisi ollut realistinen mahdollisuus” tulla kisoihin, mutta “moni niistä olisi joka tapauksessa kieltäytynyt osallistumisesta perhe – tai terveyssyistä”.

Novy Cas haastatteli Torpedo Nizhni Novgorodin maalivahti Adam Huskaa, joka oli viime vuonna Suomessa järjestettävissä MM-kisoissa ykkösmaalivahdin roolissa ja torjui kuusi turnausottelua. Huska kertoi Slovakian tehneen järkevän päätöksen lajiliiton puheenjohtajan Miroslav Satanin johdolla ja tukevansa päätöstä.

Rauhallisen valnistautumisen ja tarpeettomien hyökkäysten välttämisen vinkkelistä tämä on ainoa ja oikea päätös, Huska kertoo.

Huska kertoi myös olleensa mukana asiasta käydyissä palavereissa. Hänen mukaansa Slovakiassa oltiin pääasiassa kiinnostuneita heidän KHL:ssä oelavaien maalivahtien hänen ja Spartak Moskovan maalivahdin Patrik Rybarin osallistumisesta MM-kisoihin.

– Todennäköisesti emme molemmat olisi kuitenkaan matkustanut turnaukseen. Minulla on terveyshuolia ja “Patan” tytär syntyi pari viikkoa sitten, joten hänkään ei mahdollisesti ole tulossa mukaan perhesyiden takia. Tämä oli liitolle siis todennäköisesti helpompi ja olisi ollut turha nostaa meteliä yhdestä tai kahdesta pelaajasta, Huska valotti tilannetta.

Yhden NHL:n pelin viime kaudella New York Rangersissa pelannut maalivahti vakuutti, että olisi lähtenyt 100% varmuudella MM-kisoihin jos olisi vaan terveenä ja liitto näyttäisi vihreää valoa KHL:ssä pelaavien pelaajien osallistumiselle. Hänen mukaansa maajoukkueessa pelaaminen on aina “kunnia-asema”.

– Olen jo kuukausi sitten ilmaissut lehdellenne, että vastustan Ukrainan sotaa ja olisin todella innoissani jos se loppuisi pian. Me urheilijat emme ole syyllisiä missään tapauksessa. Vain poliitikot ovat vastuussa sodassa. Teen vain sitä, mitä osaan parhaiten, ja pelaan jääkiekkoa, Venäjällä pelaava Huska pesi käsiään.

Lähde: MTV Uutiset

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää