Todella katkeraa kiekkopuhetta – Näin Venäjä reagoi IIHF:n päätökseen

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti keskiviikkona 22.3.2023 että Venäjän ja Valko-Venäjän maajoukkueet eivät tule osallistumaan kaudella 2023-2024 kansainvälisiin tapahtumiin. Venäjällä päätös otettiin todella katkerasti.

Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin kansainvälisistä turnauksista sen jälkeen kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan ja Valko-Venäjä suljettiin sen takia kun se on tukenut Venäjää Ukrainan sodassa. Venäjällä piti järjestää tänä vuonna jääkiekon MM-kisat, mutta niiden järjestäminen estettiin ja jouduttiin siirtämään Suomeen Tampereelle ja Latviaan Riikaan.

Keskiviikkona 22.3.2023 IIHF päätti että maita ei nähdä kilpailuissa tulevalla kaudella. Päätökseen mukaan maiden paluu aiheuttaa turvallisuusuhan pelaajille, virkalijoille ja faneille.

Venäjällä päätöstä ei hyvällä sulatettu. Maan jääkiekkoliiton mukaan keskiviikkona 22.3.2023 päätetty päätös sotii MM-kisojen henkeä.

– MM-kisoissa kilpailevat planeetan vahvimmat urheilijat ilman kansallisuuteen tai etnisyyteen liittyvää syrjintää liitto totesi tiedotteessaan.

– Venäjä on yksi kovimmista jääkiekkomaista, se on kärkeä niin mestaruuksien kuin mitaleissa kaikissa merkittävissä kansainvälisissä turnauksissa.

Liitto totesi myös tiedotteessaan jatkavansa kaikkia mahdollisia toimenpiteitä palauttaakseen Venäjän mukaan kansainvälisiin turnauksiin.

– Venäjän sulkeminen MM-kilpailuista ja muista kilpailuista vetoamalla teennäisesti kilpailijoiden turvallisuuteen on päätös, joka ei ole rakentava eikä hyödyllinen jääkiekkomaailmalle

Lähde: MTV Uutiset