Puolustaja Niklas Friman fiiliksissä isänpäivän Ruotsi-ottelusta: ”Ei tarvinnut hirveästi sytytellä tähän matsiin”

Ruotsiin Brynäsin riveihin täksi kaudeksi siirtynyt puolustaja Niklas Friman oli tyytyväinen voittoisan Ruotsi-ottelun jälkeen ja tuntee haikeutta upean Leijonaviikon päättymisestä.

Leijonien 4-1-voittoon päättynyt ottelu noudatteli Frimanin mukaan edellisten otteluiden kaavaa.

– Tiukkaa vääntöä, niin kuin kaikki nämä pelit on ollut. Tosi tasainen eka erä. Vastustaja sai toisessa erässä luotua muutaman paikan enemmän kuin me. Onneks hoidettiin voitto. Hyvin puolustettiin ja Säteri oli maalissa loistava tänään, Friman summasi.

Friman kehuu myös loistavaa yhteystyötä pakkien ja Säterin välillä. Apua tarjotaan puolin ja toisin.

– Ihan normaalit asiat puhutaan, mutta Säteri näkee totta kai asioita eri tavalla ja se voi auttaa puolustajia. Samoin maalinedustilanteissa puhutaan paljon, että kuka näkee ribarit niin auttaa.

Ilta oli Frimanin mukaan erityinen myös siksi, että isänpäivää pääsi juhlistamaan kotiyleisön edessä Leijonapaidassa ja vastassa aina rakas Ruotsi.

–Itselle vielä se, että sai Turussa pelata. Ei tarvinnut hirveästi sytytellä tähän matsiin, TuTo-kasvatti hehkutti.

”Pienestä kiinni voitatko vai häviätkö”

Olympiavoittaja tietää, että viime vuosina puolustuspelaamisen merkitys on kasvanut kansainvälisissä otteluissa entisestään ja sitä myöden maalipaikat ovat kortilla eikä niitä tule hirveän monta per ottelu.

– Sitten isoa roolia näyttelee just erikoistilanteet, että ne kun pystyt voittamaan, niin oot lähellä ottelun voittamista.

Sama oli myös tarina Leijonilla kotiturnauksessa. Frimanin mukaan erot joukkueiden välillä on marginaalisia.

– On pienestä kiinni, että voitatko vai häviätkö. Pelivaade on valtavan kova tällä tasolla. Eilen Tshekki-pelissä annettiin kaverille liian laatupaikkoja. Rankasi tosi kovalla prosentilla, Friman kertasi turnausta.

Hieno Leijona-viikko

Friman on nauttinut Turun viikosta aivan täysillä. Vapaa-ajalla hän on ehtinyt tavata perhettään ja ystäviään viikon aikana. Se on ollut Ruotsissa asuvalle Frimanille tärkeää.

– Sanoin tossa huonekaveri Björnisellekin, että aika on kyllä mennyt nopeasti. Upea viikko ollut. On aina kunnia asia pukea Leijonapaita päälle, mutta kun sen saa tehdä vielä tehdä kotikaupungissa, niin on tää uskomatonta. Vähän jopa haikee fiilis, että tää päättyy.

Frimanilla on edessään paluu Brynäsiin ja hänelle vielä uuteen arkeen, sillä SHL-taivalta on takana vasta tämä syksy.

– Kieltämättä kyllä täytyy sanoa, että on ollut opiskeltavaa. Tosi isot kaukalot ja tosi kova vauhti. Ei hirveästi oo trappia eikä tule staattisia hetkiä. Meni hetki kyllä tajuta, että se paine vaan jatkuu koko ajan. Opintiellä vielä ollaan, kevään 2019 Suomenmestari päätti hyväntuulisena.

Lähde: Leijonat.fi

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää