Hyökkääjä Juho Lammikko: ”Oltiin kyllä parempi joukkue tänään”

Leijonat huudatti isänpäivän kunniaksi Gatorade Centerin yleisöä peittoamalla Tre Kronorin lukemin 4-1.

Ruotsi-ottelu oli Leijonilta mukava päätös hieman yskähdellen liikkeelle lähteneelle Karjala-turnaukselle. Juho Lammikko ei hyppinyt riemusta Ruotsi-matsin jälkeen, mutta tulos kelpasi leijonahyökkääjälle vallan mainiosti.

– Ihan hyvä matsi ja oltiin kyllä parempi joukkue. Tai no, aika tasainen vääntöhän tää oli, mutta hyvin puolustettiin ja voitettiin tällainen tiukka ottelu, pyöritteli Lammikko.

Ruotsi pisti kunnolla hanttiin

Ruotsin uusi valmennus oli saanut jalkeille erittäin aggressiivisesti puolustavan ja luisteluvoimaisen joukkueen, joka käänsi kiekonriistoista peliä nopeasti itselleen.

Suomi on viime vuosina päässyt löylyttämään Ruotsia useammassakin turnauksessa, mutta nyt Leijonat oli ajoittain, etenkin toisessa erässä helisemässä Ruotsin kanssa.

Minkälainen on uuden päävalmentaja Sam Hallamin Ruotsi Lammikon silmin?

– En mä oikein muista vanhaakaan Ruotsia! naurahtaa Zurich Lionsissa hyökkäävä Lammikko. Melko samanlaista ehkä se pelaaminen on heillä ollut uudenkin valmennuksen alaisuudessa. Hyvä se nykyinenkin pelitapa niillä on, Zürich Lionsissa kiekkoileva Lammikko arvioi.

Suomi lähti turnauksen päätöspeliin 11 hyökkääjällä. Tämän lisäksi Jere Innala sai ottelun aikana melkoisen tällin, ja lehtereillä pelättiin jo Innalankin putoavan vahvuudesta. Ruotsin kaltaisen kovan kiekkomaan kohtaaminen kapeammalla kokoonpanolla hirvitti hieman asiantuntijoitakin. Juho Lammikko ei moista jäänyt mietiskelemään.

 – Ei se ainakaan muhun vaikuta, kyllä sitä jaksaa pelata. En sitten tiedä, mitä joku muu sanoisi. Tietysti jos pitkään joutuisi vetämään näin, ehkä siinä sitten tulisi vaikutusta, mutta aina sitä yhden matsin jaksaa silloin tällöin, virnisti leijonahyökkääjä.

Suomi turnauksen neljäs

Suomi sijoittui turnauksessa neljänneksi siitä huolimatta, että voitti päätöspelissä Ruotsin. Etenkin Sveitsi- ja Tshekki-matsista jäi Juho Lammikolle vähän hampaankoloon.

 – Ei ehkä ihan parasta meiltä. Ei nyt ihan huonostikaan pelattu, mutta oltaisiin voitu kahdessa ekassa pelissä vähän tehokkaampia ja tarkempia. Sanoisin, että ihan ok, mutta ei mitään erikoista.

Tuore isä ei ehtinyt juurikaan isänpäivää viettää, mutta tieto siitä, että puoliso ja perheen tulokas olivat katsomossa lämmittivät mieltä.

– En ole oikeastaan ehtinyt edes miettiä isänpäivää täällä. Toivottavasti ehtii sitten vielä monta kertaa viettää sitä! Nähtiin kyllä aamulla ja kiva, että he on päässeet tänne paikan päälle. Kun päästään takaisin Zürichiin, pääsee viettämään paljon aikaa siellä pojan kanssa, iloitsi Lammikko.

Lähde: Leijonat.fi