Päävalmentaja Jukka Jalonen myhäili Ruotsi-voiton jälkeen – ”Niin se tuppaa menemään, jos saadaan viesti perille.”

Leijonat kukisti Karjala-turnauksen viimeisessä ottelussa Ruotsin maalein 4-1.

Päävalmentaja Jukka Jalosella oli syytä tyytyväisyyteen.

 – Voitettiin, niin jäi parempi maku suuhun (turnauksesta). Hyvä fiilis, kieltämättä mukava lähteä valmistautumaan seuraavaan tapahtumaan, Jalonen pyöritteli.

Kultakoutsi oli tyytyväinen, että joukkue pystyi minimoimaan riskit eikä päästänyt vastustajaa maalipaikoille.

 – Eilen oltiin turhan rohkeita tietyissä fifty-fifty -laitatilanteissa ja laiturit pelas vähän riskillä ja siitä maksettiin hintaa. Saatiin se kuntoon eikä tullut sellaisia paikkoja omiin, Jalonen kertasi.

Säteri saa kiitosta

Ruotsi-ottelun ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja molemmat joukkueet puolustivat tarkasti. Hannes Björninen huudatti runsaslukuista turkulaisyleisöä kiskaisemalla unelmavedolla Leijonat 1-0-johtoon ylivoimalla. Toisen erän alkuun Ruotsi pääsi läpiajosta tasoittamaan, kun Max Fribergin veto painui ohi Harri Säterin. Tuosta maalista Tre Knonor sai virtaa ja hallitsi toista erää.

 – Säteri oli parhaimmillaan toisessa erässä, kun me oltiin vähän vaikeuksissa, Jalonen jakoi kiitosta loistavasti torjuneelle Leijonavahdille.

Leijonien voittomaali kolmannen erän alkupuolella oli upea 2vs1-vastahyökkäys, jossa Antti Suomela ja Marko Anttila kiekottelivat ruotsalaiset rullalle ja Suomela viimeisteli hienon osuman.

 –  Anttila antoi hienon syötön kyllä ja se oli mahtava se voittomaali Suomelalta. Anttilan kanssa on sovittu, että jos lapaan pystyy antaa, niin saa syöttää, mutta muuten kannattaa ampua itse, kultavalmentaja letkautti.

Lisäksi Jalonen jakoi kiitosta Leijonien urakoineille hyökkääjille, sillä pelikuorma etenkin laitureilla oli tänään melkoinen johtuen siitä, että Leijonat lähtivät otteluun 11 hyökkääjällä.

 –  Se on aika suuri se ero, että pelaatko joka kolmatta vai joka neljättä vaihtoa. Siinä mielessä pitää nostaa hattua meidän laitahyökkääjille. Ne pelas aika ison pelimäärän tänään ja osa kuitenkin kolmannen pelin vielä, niin siinä on kova kuorma.

Nousujohteinen kotiturnaus

Jalonen tuntee turnausvalmentamisen niksit ja tietää, kuinka joukkuetta pitää käsitellä ja yleensä se näkyy jäällä, jos valmennuksen teroittamat asiat menevät joukkueelle perille.

 –  Nousujohteinen turnaus meiltä ja niin se tuppaa menemään, jos saadaan viesti perille. Meidän pitää pelata yhdessä, niinku nähtiin mitä tää peli ja voittaminen täällä vaatii, niin mitä pitää teroittaa, että mitkä asiat on tärkeitä. Kyllä se oppi mun mielestä meni perille tämän turnauksen aikana.

Valmennusjohdolla on suhteellisen selvät sävelet jo joulun alla pelattavaan Sveitsin turnaukseen, sillä noin kymmenkunta pelaajaa on jo sovittu, jotka lähtevät mukaan ensikertaa pelattavaan SWISS Ice Hockey Games -turnaukseen.

 – Lähdetään ihan uudella porukalla. Vaihdetaan koko joukkue, Jalonen valottaa tulevaa.

Suomi pelaa Sveitsin turnauksen ensimmäisen pelin Tshekkiä vastaan Helsingin jäähallissa 15.12.

Karjala-turnauksen sarjataulukko:

  1. Ruotsi
  2. Sveitsi
  3. Tshekki
  4. Suomi

Lähde: Leijonat.fi

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää