Pikahälytyksellä leijonamiehistöön pyydetty Mikael Pyyhtiä: ”Oli vähän kuin ois lotossa voittanut”

Hyökkääjän suunnitelmat menivät maajoukkuekutsun myötä käytännössä uusiksi.

Viime kevään Liigan playoffeissa loistanut TPS-hyökkääjä Mikael Pyyhtiä piipahti alkusyksystä Columbus Blue Jacketsin leirillä, palasi sieltä vielä Turkuun pelaamaan ja sai tämän viikon maanantaina yllätyskutsun, joka muutti tämän viikon ohjelman nuorukaisen osalta kokonaan.

– Suunnitelmat meni kyllä ihan täysin uusiksi. Sitä on tässä nyt yön yli sulateltu, mutta onhan tämä nyt kanssa ihan hyvä vaihtoehto, leijonadebytantti kertasi tunnelmiaan tiistain mediatapaamisessa saamastaan maajoukkuekutsusta.

Tuttu halli ja pukukoppi

Nopeaa hyppyä joukkueeseen toki helpottaa se, että halli ja pukukoppi ovat turkulaisnuorukaiselle arjesta tutut. Leijonien huoltaja Aki Berg sai Pyyhtiältä kiitosta siitä, että nuorukainen sai pitää TPS-kopissa tutun istumapaikan myös Karjala-turnauksen ajan. Pyyhtiä antaa muutenkin kiitosta siitä, että ensikertalaisena hänen on ollut helppo ja hyvä tulla joukkueeseen mukaan.

–  Hyvin on otettu vastaan – ei mitään pahaa sanottavaa. Lämmin vastaanotto on ollut.

Pyyhtiä pyörittelee haastattelussa vieläkin hieman epäuskoisena päätään, niin uskottomalta se tuntuu, että pääsee tekemään maajoukkuedebyytin omassa kotikaupungissa erittäin tutussa hallissa. Se tuntuu Pyyhtiästä todella erityiseltä.

– Onhan tää aikamoinen sattuma – ihan kun ois voittanut lotossa. Aika monta tähteä saa olla kohdallaan, että näin pääsi käymään. Onhan tää tosi spesiaalijuttu päästä tekemään leijonadebyytti omassa kotikaupungissa, Pyyhtiä fiilistelee.

Kevään tehoketjun juonikas taituri

TPS-kasvatti taituroi itsensä isoihin otsikoihin viime kaudella viimeistään pudotuspeleissä, kun hän muodosti yhdessä Juuso Pärssisen ja Markus Nurmen kanssa tulikuuman tehoketjun.

– Joo tietenkin hieno kevät, joka ei sitten päättynyt niin kuin me odotettiin, Pyyhtiä kertaa viitaten viime kevään finaalitappioon Tapparaa vastaan ja jatkaa:

– Henkilökohtaisesti meni itse asiassa aika paljon paremmin kuin mitä odotin, kun oli kuitenkin vasta uran toiset playoffit eikä ura ole ollut älyttömän pitkä eikä kokemusta ole vielä ihan hirveesti, niin siihen nähden meni kyllä todella hyvin toi viime kevät.

NHL-leiriltä eväitä kehittymiseen

Pyyhtiä pääsi tutustumaan NHL-maailmaan, kun hän osallistui Columbus Blue Jacketsin leirille tänä syksynä. Hän hehkuttaa kokemustaan ja sitä, kuinka paljon siitä oli hänelle itselleen hyötyä.

– Se oli hyvä ja positiivinen reissu. Sieltä jäi aika paljon eväitä käteen ja näki millaista se touhu on siellä sekä oppi siitä kulttuurista paljon. Nyt tiedän, millaista se on, kun ensi vuonna lähtee yrittämään uudestaan.

Tavoitteet Pyyhtiällä on korkealla ja hän haluaa kehittyä pelaajana kokonaisvaltaisesti. Se vaatii työtä, mutta siihen turkulaisnuorukainen on valmis.

– Totta kai mä haluan olla joka osa-alueella vielä parempi. Ei ole olemassa sellaista kuin valmis pelaaja. Omassa pelissä on vielä aika paljon kehitettävää, mutta mä haluan ja pyrin kehittämään monipuolisesti, jotta pystyisin ottamaan ensi vuonna pelipaikan sieltä (NHL), Pyyhtiä päättää.

Lähde: Leijonat