Maajoukkueessa ensimmäistä kertaa oleva Aapeli Räsänen elää todeksi ”pikku-Aapelin unelmaa”

Karjala-turnauksessa on tällä kertaa neljä pelaajaa, jotka ovat ensimmäistä kertaa aikuisten A-maajoukkueessa.

KalPassa kolmatta kautta kiekkoileva Tappara-kasvatti Aapeli Räsänen on Karjala-turnauksessa yksi Leijonien debytanteista. Räsänen siirtyi neljän Pohjois-Amerikassa vietetyn peli- ja opiskeluvuoden jälkeen takaisin Suomeen ja on noussut raketin lailla Liigan pistepörssinkin kärkipaikoille. Valinta Leijoniin ei ollut KalPa-hyökkääjän mukaan täysshokki, mutta yllätys kuitenkin – ja luonnollisesti varsin mieluisa sellainen.

 – Kyllä mä tiesin, että jos hyvin pelaan, niin jossain vaiheessa valinta olisi mahdollinen. En olisi osannut ajatella, että se tulisi jo nyt, Karjala-turnaukseen. Tuli tosi hyvä fiilis, kun Jukka soitti, myhäilee maajoukkueen ensikertalainen.

Maajoukkueeseen mukaan pääseminen ei ollut nuoren miehen kauden ykköstavoite, mutta kun kutsu kävi, piti asettaa myös uusia tavoitteita.

– Tavoite on aina auttaa parhaalla mahdollisella tavalla senhetkistä joukkuetta. Nyt tämän viikon tämänhetkinen joukkue on A-maajoukkue, joten pyrin kaikin mahdollisin keinoin auttamaan tätä joukkuetta, naulaa Räsänen.

”Sveitsi on tosi kova kiekkomaa”

Viimevuotisesta Karjala-turnauksesta näkyvin muutos on ollut Venäjän vaihtuminen Sveitsiin. Aapeli Räsänen tervehtii ilolla Sveitsin mukanaoloa turnauksessa.

– Sveitsi on oikea valinta turnaukseen, ja Sveitsihän on tosi kova kiekkomaa. Se ei ehkä aina ihan saa sitä krediittiä, joka sille kuuluisi. Kun katsoo vaikka ihan Sveitsin sarjaakin, siellähän on todella kovia pelaajia, niin sveitsiläisiä kuin ulkomaalaisiakin. Siellä on myös hyvät resurssit, ja varmasti Sveitsillä on kova joukkue jalkeilla myös täällä, Leijona-hyökkääjä arvioi.

Vaikuttava valmentaja

Suomen olympiakultaan ja useaan MM-kultaan valmentanut Jukka Jalonen on monesti nostettu esimerkiksi hyvästä johtajasta ja valmentajasta. Jo ensituntuma Jukka Jalosesta on Aapeli Räsäsen mukaan vaikuttava.

– Pitää sanoa, että Jukka on hyvin lähestyttävä sekä hyvä ihmistuntija sillä tavalla, että hän osaa ottaa yksilöt yksilöinä ja yhdistää heidät joukkueeksi. Myös pelillinen puoli on vankka, ja hän ymmärtää pelistä kaikki yksityiskohdat, mutta pystyy samalla näkemään ison kuvan. Joukkuehenki rakentuu myös paljolti sillä, että jokainen voi tulla tänne omana itsenään, ja siitä lähtee rakentumaan positiivisia kokemuksia.

Vaikka nuori leijonahyökkääjä hyppää joukkueeseen, joka vilisee arvokisamitalisteja, hän ei ota paineita menestymisestä kovassa seurassa. Räsänen lähestyy turnausta nauttimisen ja kunnian kautta. 

– On hieno kunnia päästä toteuttamaan yhtä pikkupojan unelmaansa. Löysin jokin aika sitten mietelauseen, jossa sanottiin ”muistatko sen tilanteen, kun unelmoit siitä, mitä sinulla tällä hetkellä on”. Se on hyvin kiteytetty, antaa ajattelemisen aihetta ja tuo paljon kiitollisuuden tunteita. Tässä sitä eletään pikku-Aapelin unelmaa – yhtä niistä.

Lähde: Leijonat