Raamikas Leijonadebytantti Eetu Liukas odottaa hienoa viikonloppua: ”Ei vois paljon parempaa tilannetta pyytää”

Nuori hyökkääjä tahtoo tuoda omat vahvuutensa Leijonille.

Yksi Leijonajoukkueen ensikertalaisista on TPS:ssä kiekko-oppinsa saanut ja HPK:n riveihin täksi kaudeksi siirtynyt voimahyökkääjä Eetu Liukas.

–  Hienot fiilikset. Ei vois paljon parempaa tilannetta toivoo omalle debyytille. Pelataan kotikaupungissa, ystävät ja perhe pääsee katsomaan, niin on varmasti hieno viikonloppu edessä, Liukas miettii.

Liukas myöntää, että Leijonakutsu oli odottamaton ja tuntui jopa epärealistiselta eikä nuorukainen oikein tiennyt mitä pitäisi ajatella.

– Kutsu tuli puskista. Totta kai suuri kunnia ja hieno mahdollisuus päästä taas edustamaan Leijonia ja vielä kotiturnaus, TPS-kasvatti tunnelmoi.

Liukas ei nuoresta iästä huolimatta pelkää kamppailu- tai taklauspelaamista. Vaan mainitsee ne omina vahvuuksinaan. Häntä voi perustellusti kutsua myös alivoimapelin osaajaksi. 20-vuotias leijonadebytantti toivoo pystyvänsä hyödyntämään vahvuuksiaan myös viikonlopun turnauksessa.

– Oman pään puolustaminen ja tilanteiden loppuun asti pelaaminen on sellaista mihin oon tykännyt panostaa ja tykkään siitä roolista. Samaa roolia tulee varmaan täälläkin pelattua, periksiantamattomaksi ja luotettavaksi kahdensuunnan pelaajaksi itseään kuvaileva Liukas kertoo.

Leijonapolku opettanut

Eetu Liukas on kuulunut ikäkausimaajoukkueiden vakiopelaajiin ja hän on kulkenut koko Leijonapolun läpi aina Pohjola-leiriltä aina Nuorten maajoukkueeseen.

– Paljon mahtavia ihmisiä saanut tavata ja tehdä erilaisten ihmisten kanssa töitä. Ilmapiiri on aina ollut hyvä, ja Leijonat yhdistää meitä kaikkia. Aina ollut hauskaa.

Mennyt kesä oli Liukkaalle poikkeuksellinen, sillä vuodenvaihteessa keskeytynyt alle 20-vuotiaiden MM-turnaus pelattiin uudestaan kauden alla elokuussa. Nuoret Leijonat hävisi kovan taistelun jälkeen Kanadalle finaalissa.

– Viimeinen turnaus päättyi ikävästi just hopeeseen, mutta näin jälkikäteen, kun sitä ajattelee, niin se matka, joka siinä oli, niin oli aika siisti. Päästiin noinkin pitkälle, niin pelkkiä hyviä muistoja herää.

Liukas myöntää, että alussa tuntui oudolta valmistautua heti elokuussa arvoturnaukseen. Kenelläkään ei ollut otteluita alla, kun joukkue meni ensimmäisiin jäätreeneihin.

– Pikkuhiljaa kun saatiin harjoituspelejä alle, niin sitten tuli taas se tatsi. Turnauksessa sitten jo viimeisissä peleissä oli kova tempo ja vaatimustaso oli korkealla, Liukas muistelee alkusyksyä.

Uudet tuulet Hämeenlinnassa

Muutokset on puhaltanut Liukkaan elämässä, kun kasvattajaseura TPS vaihtui täksi kaudeksi HPK:ksi, kun raamikas hyökkääjä halusi etsiä uusia virikkeitä.

– Uusi startti, tavallaan. Itse halusin päästä pois tästä tutusta ja turvallisesta ympäristöstä pois ja kasvaa myös jään ulkopuolella, Liukas taustoittaa.

Maisemanvaihtoon nuori hyökkääjä on tyytyväinen ja on viihtynyt Hämeenlinnassa hyvin.

– Oon ollut tyytyväinen ja meillä on lähtenyt HPK:n kanssa kausi hyvin käyntiin ja koen, että oon mennyt pelaajana eteenpäin alkusyksystä.

Lähde: Leijonat.fi

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää