Mikko Rantaselta erikoinen avaus – MM-kisamatkan varmisti yksi soitto

Leijoniin paluun tehnyt Mikko Rantanen on MM-kisojen seuratuin tähti

Tamperelaisen hotellin kabinetissa Mikko Rantasen ympärillä kävi kova vilinä, kun Leijonien MM-kisajoukkueen pelaajat saapuivat tiistai-iltana näytille virallisessa mediatilaisuudessa.

Tähän Rantanen saa tottua perjantaina Tampereella alkavissa MM-kotikisoissa. Colorado Avalanchen 26-vuotias supertähti on suurimmassa huomion kohteena päivästä yksi lähtien.

Vilinä alkoi siitä hetkestä lähtien kun Leijonat julkisti Rantasen saapumisen kisoihin.

– Paljon on tullut lippupyyntöjä ja kaikennäköistä muuta, kun kotikisoista on kyse, mutta mikä siinä. Olen todella innoissani, Rantanen hymyili.

Rantanen on tämän kevään turnauksessa uudessa tilanteessa.. Hän on nimittäin Leijonien kiistaton johtotähti kuin myös koko turnauksen ylivoimaisesti nimekkäin NHL-pelaaja.

– Yritän olla pohtimatta sellaisia. Totta kai ymmärrän sen huomion koska kausi oli hyvä ja sain olla terveenä ja pelini sain kulkemaan loistavasti. En kuitenkaan itse pohdi, mitä muut miettivät. Yritän vain pelata omaa peliäni ja auttaa joukkuetta ottamaan mahdollisimman monta voittoa, Rantanen kertoi.

Hetken aikaa näytti että Rantasen lisäksi Leijonissa olisi ollut toinen suuren yleisön tuntema NHL:n tähtihyökkääjä, mutta Patrik Laine joutui jättämään MM-kotikisat välistä.

Nyt Rantanen loistaa yksinään suurimmassa valokeilassa.

Laine olisi ehkä ollut hyvä suojakilpi tässä suhteessa?

– Niin, nyt koitan siirtää sitä huomiota Kippo Kaapolle (Kaapo Kakko) tuohon minun viereen. Te voitte mennä hänellekin puhumaan, Rantanen vitsaili ja antoi painetta vieressä haastattelua antaneen Kakon suuntaan

Mikko Rantanen oli eilen Leijonien mediatilaisuudessa Tampereella. KUVA: KALLE PARKKINEN / LEHTIKUVA

Kovat ennakkoarvot ja paineet eivät ole Rantaselle uusi asia. Kansakunnan silmien edessä pelaa kovissa liemissä keitetty tähti.

– Olen jo tottunut tälläiseen paineeseen Amerikassa. Viime vuonna pelasimme jo todella suuria pelejä pudotuspeleissä. Kokemus auttaa tässä. Olen myös erilainen pelaaja siihen verrattuna, kun viimeksi olin MM-kisoissa vuonna 2018. Olen nyt kokeneempi ja parempi pelaaja kuin tällöin.

Vaikka pelaajan status on maailmanluokkaa, Rantasesta ei loista minkäänlaisia tähden aikeita.

– Olen omasta mielestäni positiivinen ja rauhallinen persoona. Yritän aina olla positiivisella mielellä ja hymy huulilla, enkä tuo hallille minkäänlaista negatiivista energiaa.

Rantasen joukkueen Coloradon kausi NHL:ssä päättyi erikoisesti jo avauskierroksella Seattle Krakenia vastaan. Vaikka pettymys oli iso, Rantanen siirsi katseet nopeasti kohti MM-kotikisoja.

– Ei ollut loppujen lopuksi hankala ratkaisu tulla mukaan kisoihin. Ei nyt heti samana päivänä, kun pelit loppuivat, mutta heti jo seuraavana päivänä pohdin, että tulen kisoihin, Rantanen kertoo.

Ennen viimeistä päätöstä Rantanen tahtoi kysellä Leijonista tarkemmin hyvältä kaveriltaan Mikko Lehtoselta, joka on Jukka Jalosen valmentavan joukkueen luottopelaajiin.

– En ole ollut Leijonissa hetkeen niin halusin ymmärtää, mikä meininki täällä on. Soitin ”Bobille” ja kyselin onko jätkillä vielä nälkää, kun he on voittanut viime vuosina niin paljon, Rantanen kertoo.

– Oli nopeasti selvää, että kaikilla on edelleen suuri nälkä loistaa.

Rantasen NHL-kausi oli omalla tasolla kipinöivä – vuosituhannen todella hyvä suomalaiskausi.

Coloradon tähtihyökkääjä päihitti runkosarjassa ensimmäisen kerran urallaan 50 maalin ja 100 pisteen rajat. Rantanen pääsi NHL:n pistepörssissä sijalle kahdeksan upeilla tehoilla 55+50.

Mikko Rantanen paukutti tämän kevään pudotuspeleissä seitsemässä pelissä tehot 7+3. KUVA: SEAN M, HAFFEY / LEHTIKUVA

Samalla Rantanen liittyi suomalaispelaajien aatelisten joukkoon, sillä 50 maalin ja 100 tehopisteen rajat on aiemmin suomalaisista rikkoneet aiemmin Jari Kurri ja Teemu Selänne.

Selänne oli viimeisin suomalainen, joka päihitti maagiset rajapyykit. Selänne nakutti 51 maalia kaudella 1996-97. Kaudella 1998-99 Selänne loi 107 (47+60) tehopistettä.

Kevään 1999 MM-kisoissa Selänne saavutti pistepörssin toisen sijan tehoilla 3+8.

Ennakkoluulot Rantasen ympärillä ovat pilvissä tänä keväänä, mutta itse mies pitää pään viileänä.

– Minä en ole mikään taikatemppujen tekijä. Se ehkä näyttää siltä, kun katsoo huippuhetkiä, Rantanen hymähti.

– En ole mikään Connor McDavid tai Nathan MacKinnon, joka vetää jokaisessa pelissä coast to coastia ja laittaa neljä äijää solmuun. Tuon kokonaisvaltaista pelaamista ja ne hyökkäyspään tehot tulevat siihen päälle.

Rantasen tulo Leijonien MM-joukkueeseen on kova näyttö hänen pelihaluistaan ja sitoutumisestaan leijonapaitaan.

Rantanen on pelannut kuluneen kalenterivuoden aikana jääkiekkoa enemmän kuin yksikään muu suomailaispelaaja.

Viime kausi päättyi vasta heinäkuun puolella Stanley Cupin mestaruuteen ja nyt Rantasella on uran ensimmäinen 82 ottelun runkosarja.

Tällä kaudella runkosarjassa Rantanen oli pelannut sarjan kaikista hyökkääjistä toiseksi eniten. Ainoastaan Edmonton Oilersin kapteeni Connor McDavid kellotti suurimmat peliminuutit.

Mitkä sai vielä lähtemään MM-kisoihin nälkäisenä?

Ensimmäinen asia on tietysti se, ettei loukkaantumisia ole. Viime vuonna pelasimme vielä juhannuksen jälkeen. Nyt tuntui siltä että tämä kausi jäi niin pahasti kesken. Sen takia energiaa riittää vielä, Rantanen tiedotti.

Lähde: Ilta-Sanomat