Tiesitkö tätä? Leijonat-komeus valmentaa toista MM-isäntä Latviaa – sanonnat tuttuja pelaajauralta: “Olemme nyt löytäneet sen”

Latvian apuvalmentajana oleva Petteri Nummelin luulee joukkueen löytäneen voittavan reseptin tuleviin MM-kisoihin. Latvia isännöi turnauksen toista Riiassa pelattavaa alkusarjaa.

Nummelin on työskennellyt Latvian valmennustiimissä viime vuoden lokakuusta alkaen. Vuoden 1995 Leijonien maailmanmestarin päätyö on Sveitsin liigasta HC Ajoien apuvalmentajana.

– Luulen, että olemme nyt löytäneet sen, millä tämä joukkue voi voittaa, Nummelin kertasi Tulosruudussa.

– Se on tiivis joukkuepelaaminen ja sitä kautta yksilöt saavat vähän vapauksia tehdä näitä taikatemppuja mitä keneltäkin löytyy, peliurallaan puolustajan paikalla näitä taikatemppuja tehnyt Nummelin jatkaa menemään.

Nummelin aikoo keskittyä omassa roolissaan erityisesti puolustuksen ohjeistamiseen. Entinen Leijonat-puolustaja pyrkii rohkaisemaan suojattejaan löytämään täyden potentiaalinsa turnausympyrässä.

– Puolustus on minun vastuualue. Katson kuka pelaaja ja kuinka paljon pelaa.

– Kyllä minä yritän tuoda hyvää energiaa ja saada pelaajista iti sen mitä heistä löytyy, ja rohkaisemalla heitä tekemään asioita, joita ei muuten tulisi tehtyä.

– Tämä on ainoastaan jääkiekkoa, joten kyllä tässä pitää uskaltaa pelata. MM-kisoissa pitää tehdä asioita, joita muut eivät osaa odottaa sinun tekevän.

Latvia on MM-kisojen B-lohkossa Latvian Riiassa. Turnaus alkaa tämän viikon perjantaina 12.5.2023

Lähde: MTV Uutiset

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää