Mikael Granlund ei saavu MM-kisoihin – Patrik Laineen tilanne vieläkin kysymysmerkki

Mikael Granlundia ei tulla näkemään Leijonien paidassa tänä keväänä Tampereella pelattavissa jääkiekon MM-kisoissa. Sen sijaan NHL:n pudotuspeleistä vapautuneiden Mikko Rantasen, Artturi Lehkosen ja Kaapo Kakon tilanteet on auki.

Leijonien joukkueen rakentavalla GM Jere Lehtisellä on todella mielenkiintoiset hetket kun Tšekin Brnossa leireilevän MM-kisaryhmän palaset alkavat kiinnittyä kohdalleen, kun Euroopan huippusarjat kuin myös NHL:n pudotuspelien ensimmäiset kierrokset ovat päättyneet.

Lehtinen kertoo Leijonien nykyinen leiriryhmä alkaa olla nimittäin lähellä jo lopullista MM-joukkueen kokoonpanoa.

– Realistisesti kun miettii niin olemme aika pitkällä, Lehtinen myöntää.

– Tilanne on kuitenkin vielä auki NHL-pelaajien suhteen, onko vielä joku tulossa.

Ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen esimerkiksi Mikko Rantasen, Artturi Lehkosen ja Kaapo Kakon kaudet seurajoukkueissa päättyivät.

– Voin kertoa, että Coloradon pelaajien kanssa olin yhteyksissä. Heillä on vielä kokoukset ja lääkärintarkastukset tulossa. Sovittiin, että katselemme mikä on tilanne sen jälkeen, Lehtinen sanoo.

– Kaapon pelit loppuivat viime yönä. Me olemme varmaan pian yhteydessä. Antaa nyt yhden illan ottaa happea. Kovia pettymyksiä ne on kuitenkin kaikille, jotka putoavat.

Leijonien viime kevään maailmanmestaria Mikael Granlundia ei tulla näkemään tänä vuonna MM-kisoissa. Hänellä on takanaan kenties uran vaikein kausi joka päättyi todella epäonnistuneeseen seurasiirtoon Pittsburgh Penguinsissa.

– Voidaan sanoa Mikael Granlundista, että hän ei ole tänä vuonna mukana MM-kisoissa. Olin häneen yhteydessä kauden jälkeen muutaman kerran, mutta kaikki varmaan ymmärtää, millainen kausi hänellä oli ja vielä loppukaudesta siirrot ja muut sellaiset, Lehtinen miettii.

MM-kisajoukkueen Pohjois-Amerikan avuista Patrik Laineen tilanne on vieläkin mysteeri. Tähtilaituri oli jo ehtinyt ilmoittautua mukaan kisoihin, mutta hän ei ole kuitenkaan mukana Tšekissä harjoituspeleissä.

Lehtisen kommenttien mukaan Laineen tilanne on todellinen mysteeri.

– Tällä hetkellä ei ole vielä pelikunnossa. Eikä ole sen takia tässä mukana. Viikonloppuna katsomme mikä on tilanne. Tietenkin toivomme, että pystyy tulla mukaan joukkueeseen, mutta tällä hetkellä on turha lähteä miettimään sen enempää.

– Tämän viikon jälkeen tiedetään lisää ja teemme päätöksen

NHL-vaihtoehtoja pidetään vielä yhä auki

Lehtinen kertoo että Leijonat ei ole sulkenut ovia mahdollisesti vielä pudotuspelien toisen kierroksen jälkeen saapuville NHL-vahvistuksille. Katseet kääntyvät todennäköisesti ainakin Floridaan, Carolinaan ja Dallasiin, jotka pursuavat A-luokan Suomi-talentteja.

– Ei tällä hetkellä olla tehty mitään päätöksiä suuntaan tai toiseen. Pitää katsoa joukkueen roolitusta ja muita. Katsotaan myös, mihin suuntaan sarjat tulee menemään. Täytyy kuitenkin olla realistinen, että NHL:n toisella pudotuspelikierroksella pelaajilla on aika paljon pelejä alla ja terveystilanne on aina vähän mysteeri.

Yleisesti Leijonat ei ole enää kesken kisoja juuri NHL-pelaajilla vahvistuneet, mutta viime keväänä turnauksen alkamisen jälkeen joukkue tuli vahvistumaan vielä Granlundilla ja Dallasin Miro Heiskasella ja Esa Lindellillä.

– Ollaan hyvissä ajoin luotu joukkue muutamana vuonna, mutta jokainen vuosi on erilainen. Viime vuonna NHL loppui kausi kaksi viikkoa myöhemmin kuin yleensä ja oli saatavilla tämän tason pelaajia kuten Mikke, Heiskanen sekä Lindell. He tulivat joukkueeseen kuin olisivat ollut siellä aina, Lehtinen muistelee.

– Meillä on ajatuksia, mitä voisi tapahtua, mutta täytyy kyllä pitää kaikki vaihtoehdot avoinna.

Leijonien MM-kisajoukkueen on tarkoitus ilmoittaa viikon lopulla joko sunnuntaina tai ensi viikon maanantaina. Suomen MM-kisat alkavat ensi viikon perjantaina 12. toukokuuta Yhdysvaltoja vastaan.

Lähde: MTV Uutiset