Kaksi MM-kultaleijonaa putosi NHL:stä – Mitä aikoo tehdä Mikko Rantanen? ”En osaa vielä sanoa”

Erittäin raskaan NHL-kauden tahkonnut 2000-luvun kovimman suomalaissesongin pöytään lätkäissyt Mikko Rantanen ei osannut vielä sanoa mahdollisesta MM-matkasta mitään. Kaapo Kakon ja Niko Mikkolan kausi sen sijaan päättyi varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa.

Colorado Avalanchen kausi loppui sunnuntaina, kun Seattle Kraken vei pudotuspelien ensimmäisen kierroksen voitoin 4-3..

Avalanchen putoaminen tiesi Suomen maajoukkueelle mahdollisuuden saada joukkueeseen 2000-luvun kovin MM-kisavahvistus: Mikko Rantanen nimittäin pelasi tämän vuosituhannen tehokkaimman NHL-kauden.

Saapuuko Rantanen – tai ylipäänsä pystyykö hän saapumaan. Ainakaan hän ei tällä hetkellä suoraan sulje ovea:

– En osaa sanoa vielä, Rantanen kertoo.

Rantanen oli nuorten MM-kultajoukkueen kapteeni vuonna 2016. Myös silloin joukkueen päävalmentajana oli Jukka Jalonen, joka on tiimeineen viime vuosina tehnyt Leijonista kansainvälisten areenojen voittokoneen.

Mahdollisuus pelata miesten kotikisoissa voi olla Rantaselle nimittäin ainutlaatuinen.

Coloradon tähdellä on kuitenkin myös takanaan poikkeuksellisen rankka NHL-kausi ja vuosi.

Rantanen on vuoden aikana pelannut 109 NHL-ottelua alkaen viime vuonna toukokuussa alkaneissa pudotuspeleistä, joissa hän voitti Coloradon kanssa Stanley Cupin (20,5+20) ja oli myös finaalien tehokkain pelaaja.

Tämän kauden runkosarjassa Rantanen pelasi täydet 82 ottelua hurjalla yli 22 minuutin keskiarvolla. Hän teki 2000-luvun suomalaiset ennätykset 55 maalillaan ja 105 pisteellään runkosarjassa. Seitsemässä pudotuspeliottelussa syntyi myös kovat tehot 7+3.

Puolentoista viikon kuluttua alkava MM-turnaus ei sisällä Suomeen lentämisen jälkeen matkustusta. Leijonien peluutus on ollut todella tasaista ja pelejä ei voi kutsua yhtä kuluttavaksi kuin NHL:n pudotuspelejä, mutta ottelutahti on kuitenkin tiivis.

Rantasen omien halujen lisäksi vaakakupissa on varmasti jossain määrin myös seurajohdon mielipide.

KUVA: SEAN M, HAFFEY / LEHTIKUVA

Myös Rantasen ketjukaverin Artturi Lehkosen NHL-kausi on myös luonnollisesti ohi. Lehkonen teki uransa tehokkaimmalla NHL-kaudella 51 (21+30) pistettä 64 runkosarjan pelissä ja tehot 3+3 seitsemässä pudotuspeliottelussa. Lehkonen on myös nuorten MM-kultamitalisti vuodelta 2014.

Miesten MM-kisoissa MM-jäillä häntä ei ole vielä toistaiseksi nähty. Lehkonen oli valitettavasti runkosarjan lopussa sivussa murtunen sormen takia, mutta oli pelikunnossa pudotuspeleissä.

Vuoden 2019 MM-kultajoukkueessa olleiden Kaapo Kakon ja Niko Mikkolan New York Rangers putosi viimeisenä pudotuspelien toiselta kierrokselta, kun New Jersey Devils vei maanantain eli Suomen aikaa tiistain vastaisen yön ainoan ottelun ja sarjan 4-3.

Niko Mikkola on todella epätodennäköinen MM-kisoihin tulija, sillä hänellä on sopimuksensa kesällä katkolla.

NHL-pelaajista Leijonien MM-leiriryhmässä on mukana Olli Määttä, Joel Armia ja Kasperi Kapanen. Patrik Laine sen sijaan joutui jäämään Tšekin EHT-turnauksesta pois, koska hän ei ole täydessä pelikunnossa. Laineen MM-kisoihin osallistuminen on myös epävarmaa.

Suomi pelaa MM-turnauksessa Tampereen A-lohkossa yhdessä Yhdysvaltojen, Ruotsin, Saksan, Tanskan, Ranskan, Itävallan ja Unkarin kanssa.1

Suomen pelit MM-kisoissa alkaa heti kolmella kovalla koitoksella neljään päivään sillä Suomi saa heti kärkeen vastustajaksi Yhdysvallat, Saksan ja Ruotsin.

Turnauksen toinen isäntämaa on Latvia ja Latvian pääkaupunki Riika, jossa järjestetään myös kaksi puolivälierää. Välierät ja mitalipelit järjestetään Suomessa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää