Jere Lehtinen kertoo ikävän uutisen: Sami Vatanen ja liuta muita tähtiä ulkona MM-kisoista

Sami Vatanen, Harri Säteri sekä Valtteri Filppula eivät ole enää tulossa Leijonien MM-leiriryhmään, kertoi Leijonien GM Jere Lehtinen. Käytännössä kaikki Euroopasta kisoihin tulevat pelaajat ovat hänen mukaansa jo nyt mukana joukkueessa.

Leijonin joukkueen kokoamisesta yhdessä päävalmentaja Jukka Jalosen kanssa vastaava Leijonien GM Jere Lehtinen vahvisti tiistaina että nykyiseen MM-leiriryhmään ei ole enää tulossa lisää pelaajia Euroopan kaukaloista.

Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Sveitsin liigan finaaleissa tuikkineet leijonatähdet Sami Vatanen, Harri Säteri sekä Valtteri Filppula eivät tule esiintymään kotikisoissa.

Samalla ilmoituksella sivuun jää esimerkiksi Tapparan mestarijoukkueen nimekkäät tähdet Jori Lehterä sekä Veli-Matti Savinainen, jotka molemmat ovat olleet MM-spekulaatioissa mukana.

– Aina pitää pitää pieni takaportti auki, mutta nyt kun lähdetään tähän viikkoon, niin se on tämä ryhmä, Lehtinen toteaa puhelimitse Brnosta.

Vatanen pelasi Filppulan tavoin mestarijoukkue Geneve-Servetten riveissä ja iski kovia tehoja pudotuspeleissä.

– Samista voi sanoa, että hän oli iso palanen viime vuoden menestystä. Hänellä tuli ikävä jalkavamma Sveitsin finaalien ensimmäisessä pelissä. Hän ei valitettavasti ole sellaisessa kunnossa, että voisi pelata, Lehtinen harmittelee.

Sveitsin liigan hopeajoukkueessa Bielissä torjunutta Säteriä kysyttiin myös mukaan Leijoniin, mutta meritoituneesta maalivahdista ei tällä kertaa ollut lähtijäksi.

Viime vuonna Leijonia kipparoinut konkaripelaaja Valtteri Filppula oli periaatetasolla kiinnostunut MM-kisapeleistä, mutta loukkaantui niin ikään kesken Sveitsin liigan finaalien. Filppula ei Lehtisen mukaan ollut vielä lopettanut maajoukkueuraansa, vaikka häntä ei tulla näkemään Leijonissa tällä kaudella.

– Juttelimme Valtterin kanssa syksyllä ja hän oli kiinnostunut tulemaan. Kysyin sitten Valtterilta mikä tilanne. Hän loukkaantui kanssa siinä finaaleissa. Joutui jättämään kolmannen pelin kesken eikä olisi ollut mahdollista tulla sen takia. Vaikka Valtteri ei ollut tänä vuonna mukana, se ei tarkoittanut sitä, että maajoukkueura olisi ollut siinä. Sovittiin vain, että pelaa (seurajoukkueessa) ja katsomme keväällä missä mennään, Lehtinen avasi.

Sveitsin mestareista Geneve-Servettestä Leijoniin tuli Teemu Hartikainen.

Leijonat matkusti maanantaina Brnossa, jossa se leireilee ja pelaa kolme harjoituspeliä ennen ensi viikolla alkavia MM-kisoja.

Lähde: MTV Uutiset

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää