Leijonataituri Mikael Granlund nauttii vastuullisesta roolistaan: ”Kyllähän ne sua kehittää koko ajan ihan varmasti”

Nashville Predatorsin hyökkääjä Mikael Granlund on ihastuttanut MM-kotikisoissa yleisöä sekä juonikkuudella että tehokkuudella. Kokeneelle hyökkääjälle Leijona-paita on aina merkinnyt paljon ja hän on viihtynyt hyvin maajoukkueessa.

Granlundille maajoukkue on mielettömän iso asia. Hän on urallaan pelannut useita arvokisoja jo juniori-ikäluokista alkaen

– Aina olen nauttinut näistä turnauksista. Ne on kokemuksina niin hienoja. Aina on Leijonakopissa ollut kiva olla ja viettää nää pari viikkoa yhdessä jätkien kanssa, Granlund fiilistelee ja jatkaa:

– Näitä hetkiä osaa sitten jälkikäteen uralla katsoa ylpeästi ylöspäin.

Granlund on ollut seurattu pelaaja aivan pienestä saakka. Juniorivuosinaan lupaava kiekkojuniori pelasi yleensä omaa ikäluokkaansa vanhempien junioreiden kanssa. Granlund korostaa pelin lukemista, kun pienempikokoisena pelaajana hänen oli löydettävä oma tapansa pelata isompien junioreiden kanssa.

– Välillä piti olla ovelampi ja fiksumpi kuin joku isompi. Silloin kokoerot oli myös isoja ja piti löytää oma tapa pärjätä siellä. Mutta se on iso osa, että osaa lukea peliä, et se helpottaa huomattavasti monia asioita, Granlund summasi ja viittasi samalla yhteen omaan vahvuuteensa eli pelinlukutaitoon.

Pitkä ura Pohjois-Amerikassa on kehittänyt Laser HT:n kasvattia monella tavalla. Juonikas hyökkääjä itse nostaa esille NHL:n kovan kamppailuvaateen

– Siellä on isoja, vahvoja, hyvin luistelevia pelaajia, niin ehkä isoin on sellainen kamppailu ja laitojen lähellä pelaaminen, että siinä on pitänyt tulla paremmaksi ja siinä on paljon parantunutkin, Granlund pohtii.

Granlund pelaa Predators-paidassa isoja minuutteja illasta toiseen ja hänet nähdään jäällä niin alivoimalla kuin ylivoimallakin. Vastuullinen rooli on myös kehittänyt häntä pelaajana.

– Viime vuodet on saanut pelata myös kaikkia rooleja ylivoimaa, alivoimaa ja päässyt paljon pelaamaan ja yleensä vastustajan kärkijätkiä vastaan, niin kyllä sellainen pelimäärää ja ne toistot, mitä siinä tulee, niin kyllähän ne sua kehittää koko ajan ihan varmasti, vuoden 2011 maailmanmestari miettii.

Edellisen kerran Granlund nähtiin Leijonapaidassa MM-kisoissa keväällä 2018. Tämän jälkeen Granlundien perheeseen on syntynyt kaksi poikaa, jotka ovat tuoneet kiekkotaiturille myös uudenlaista perspektiiviä elämään.

– Jääkiekko ei välttämättä oo ehkä maailman tärkein asia, vaikka haluaakin tehdä hyvin asiat. Elämä jatkuu aina kotona samalla tavalla. Pojat ei välitä siitä, että ootko voittanut vai hävinnyt tai tehnyt maalin. Ne on innoissaan aina, kun näkee isän. On kyllä ollut mahtavaa. Oon nauttinut kyllä joka hetkestä, Granlund pyörittelee.

Aika näyttää kasvaako Granlundin pojista isänsä kaltaisia kiekkotaitureita. Toivottavasti saamme vielä vuosia nauttia myös 30-vuotiaan isä-Granlundin taidokkuudesta myös leijonapaidassa. 19-vuotiaana ilmaveivimaalillaan vuonna 2011 koko kiekkomaailmaan tietoisuuteen noussut Granlund on kuulunut viime vuosina johtaviin pelaajiin sekä seura- että maajoukkueessa.

– En mä ole varmaan se äänekkäin. Kyllä mä koetan sillä omalla tekemisellä päivittäin näyttää esimerkkiä, miten asiat tehdään ja pelataan voittavaa jääkiekkoa. Silloin kun puhutaan, niin puhutaan niistä asioista, jotka merkitsevät voittamisessa. Kun tehdään asioita tai puhutaan asioista, niin puhutaan niiden oikeilla nimillä, leijonien varakapteeni kuvailee omaa johtajuuttaan.

Lähde: Leijonat.fi