Leijonapuolustaja Mikko Lehtonen on ehtinyt niittämään menestystä: ”Osaa arvostaa ja tajuaa, että pitää lyödä kaikki likoon”

27-vuotias leijonapuolustaja Mikko Lehtonen on ehtinyt urallaan saavuttaa menestystä niin seurajoukkueessa kuin Leijonapaidassa

Nuoresta iästään huolimatta Lehtonen on ehtinyt urallaan voittaa maailmanmestaruuden sekä Nuorissa Leijonissa (2014) kuin Leijonissa (2019). Lisäksi Lehtonen oli helmikuussa voittamassa Suomen historian ensimmäistä jääkiekon olympiakultaa. Maajoukkueessa saavutetun menestyksen lisäksi Lehtosella on takataskussa myös Ruotsin SHL:n mestaruus HV71:n riveissä.

Selvää on, että menestys on vaatinut järjettömän määrän töitä ja tätä myös Lehtonen painottaa miettiessään menestyksen takaa löytyviä tekijöitä.

– Hyvissä joukkueissa on saanut pelata ja se on tietenkin iso asia ja sitten se, että paljon töitä sen eteen, että on päässyt niihin joukkueisiin ja pelaamaan. Voittamaan pääseminen vaatii aina tosi paljon töitä. Tietenkin se vaatii ripauksen myös onnea. Se on aina niin pienestä kiinni ja se on todella vaikeeta se voittaminen. Se vaatii paljon ja täydellistä onnistumista koko joukkueelta, turkulaislähtöinen puolustajajärkäle miettii

Kaksinkertainen maailmanmestari uskoo, että vielä myöhemmin menestystä osaa arvostaa eri tavalla, mutta jo nyt uraa on takana sen verran, että Lehtonen tietää, että kannattaa tehdä kaikkensa, kun on mahdollisuus saavuttaa jotain suurta.

– Kun itelle on tullut ikää tässä lisää, niin on enemmän havahtunut siihen että ne mahdollisuudet, kun on mahkut voittaa jotain niin ne kannattaa kyllä käyttää ja lyödä ihan kaikki likoon. Se on kuitenkin suht harvinaista. Kaikki ei kuitenkaan voita yhtään mitään uransa aikana. Etuoikeutettua ja kaikki mahdollisuudet kannattaa käyttää kyllä, Lehtonen tietää.

Keväällä 2018 Lehtonen pelasi Tapparan riveissä Liiga-finaaleissa, kun Oulun Kärpät syötti Lehtoselle ja koko Tappara-joukkueelle tappion karvasta kalkkia. Finaaleissa koettu tappio on osaltaan kasvattanut Lehtosta eikä hän halua enää kokea sitä samaa.

– Kyllä sitä on oppinut arvostamaan, kun kerran itse on ollut liigafinaaleissa häviäjän puolella ja se vieläkin kismittää jälkikäteen, kun oli mahdollisuus voittaa. Ei pystytty siihen. Osaa arvostaa ja tajuaa, että pitää lyödä kaikki likoon sillä hetkellä, kun on se mahdollisuus.

Yksilöt muodostavat joukkueen ja siinä kaiken täytyy natsata yhteen, jotta menestyminen on mahdollista. Lehtonen näkee, että kaikissa niissä joukkueissa, joissa menestystä on tullut, on ollut jotain yhteistä. Joukkuehengen rooli on tietysti ollut kaikissa tärkeä.

– No joo onhan niissä paljonkin samaa. Ollut sellainen meininki siinä joukkueessa, että kaikki tekee toisilleen hommia. Kaikki puhaltaa yhteen hiileen eikä kukaan vedä välistä se on varmaan se isoin tekijä, mutta tietenkin se vaatii myös hyvän joukkuetekemisen ja hyvät yksilöt siihen joukkueeseen eli se kokonaispaketti. Kyllä kaikki lähtee siitä, että tehdään kimpassa hommia, Lehtonen lopettaa

Lähde: Leijonat.fi