Atte Ohtamaa: ”Hyviä asioita ollaan erilaisten pelien kautta saatu”

Jääkiekon MM-kisojen alkusarja kattaa yhteensä seitsemän ottelua. Tuossa ajassa ehtii tapahtua paljon. Ketjukoostumuksia hiotaan ja erikoistilannekuvioita viimeistellään tulevia ratkaisupelejä varten.

Leijonien kokenutta ja menestynyttä kaartia edustava puolustaja Atte Ohtamaa kertoo alkusarjan pelien olleen hyvin erilaisia keskenään. Hän pitääkin sitä vain hyvänä asiana.

– Ollaan saatu erilaisia haasteita, se on totta kai vaan hyvä juttu. Erikoistilanteet on tähän mennessä toimineet hyvin. Paljon siellä vielä tietenkin on petrattavaa monellakin osa-alueella. Miten me pystyttäisiin hyökkäämään vähän tehokkaammin ja laadukkaammin ja miten sitten vastaavasti puolustuspäässä pääsisimme nopiammin riistämään kiekkoa ja puolustettua vähän tiiviimmin vielä, niin kyllähän siellä tekemistä riittää. Paljon hyviä asioita ollaan erilaisten pelien kautta saatu.

Tuore olympiavoittaja Ohtamaa sai suoraan Dallasista kesken kisojen pakkiparikseen Esa Lindellin. Dallas Starsin pakkikaksikko on ollut kova ja ainoastaan positiivinen juttu joukkueelle.

– Kaikki meistä haluaa pelata mahdollisimman kovassa joukkueessa ja se, että ollaan saatu Miro (Heiskanen) ja ”Essi” tähän näin nyt mukaan, niin se varmasti vahavistaa meidän joukkuetta. Huippujätkiä on kaikki, ketä tähän on nyt tullu kesken kisojenkin ja hioutuu joukkueeseen kyllä saman tien

Tampereen kiekkokarkeloissa on muutamia yllätyksellisiä lopputuloksia nähty, kun Tšekki taipui Itävallalle ja Tanska yllätti Kanadan. Nivala Cowboysin kasvatin mukaan nämä jääkiekon pikkumaat ovat ottaneet isompiaan kiinni ennen kaikkea peruspelitaidoissa sekä pelinopeudessa.

– Peruspelitaidot on kehittyneet joka puolella. Erot huipulla on kuitenkin pieniä ja jääkiekko lajina on koko ajan kasvanut isommaksi. Että kyllä näissä turnauksissa täytyy pystyä joka ilta se paras peli pellaamaan parhaalla tasolla, että pystyy pelejä voittamaan. Pelitempo on niin kova joka joukkueella, että jos vähänkin hölläät niin huonosti käy.

Suomella oli ennen alkusarjan päättävää kamppailua Tšekkiä vastaan kaksi välipäivää. Sunnuntaina joukkue sai ansaitun vapaapäivän, jota kaikki pääsivät viettämään kukin omalla tahollaan. Hektisessä turnauksessa ajatusten pois saaminen jääkiekosta, edes päiväksi tulee tarpeeseen.

– Ollaan käyty kaupungilla syömässä. Sen lisäksi ollaan myös käyty saunomassa ja järvessäkin pulahtamassa vappaapäivänä. Se tekee kyllä hyvää kropalle ja mielelle, 34 vuotias puolustaja kuvailee omaa vapaa-ajan viettoaan turnauksen aikana.

Pieni naljailu kuuluu aina jokaiseen pukukoppiin, eikä maajoukkuekomennus ole siihen poikkeus. Suomen joukkueesta löytyy pelaajia ympäri Suomen ja kopissa kuullaakin montaa eri murretta keskenään. Tarkemmin tarkasteltuna pitäisi kuulua eniten Tampereen ja Oulun murretta, jota Ohtamaa itsekin erittäin vahvasti suoltaa.

– Eipä oo muuten tullukkaan ajatelleeksi tuota koskaan aiemmin! Kyllä siellä itse asiassa tosi hyvä sekotus kaikkia eri murteita on, nyt kun miettii. Sieltä kyllä tosiaan löytyy ihan kaikkea. Mutta ihan hyvin ollaan kyllä tultu toimeen ja ilman mitään konflikteja, Oulun Kärppien mies hetken tuumaa ja naurahtaa.

Joten ilmeisesti joku yhteinen kieli on kopissa löytynyt ja viesti mennyt perille. Yksi kuppikunta kopista kuulemma selvästi erottuu, mutta se on eri asia erottuvatko he edukseen.

– Nuo meidän porilaiset (Armia ja Lammikko) tykkää tuoda sitä porilaisuuttaan vahvasti ilmi, niin nehän tuossa sitä huutaa kokoajan, Ohtamaa lopettaa virnuillen

Lähde. Leijonat.fi