Kanadan kapteeni Thomas Chabot odottaa finaalia: ”Nämä ovat niitä pelejä, joissa haluat olla pelaajana mukana”

Lauantain toisessa semifinaalissa ratkaistiin Leijonien finaalivastustaja. Kanadan ja Tšekin välisen semifinaalin ratkaisu nähtiin ottelun toisessa erässä, kun Kanada karkasi 4-1 johtoon. Lopulta Kanada murskasi Tšekin maalein 6-1

Ensimmäisessä erässä Kanada jäähyili, ja Tšekki pääsi pelaamaan erässä kaikkiaan kahdeksan minuuttia ylivoimalla. Tšekki onnistui ainoastaan kerran yllättämään Kanadan maalilla pelanneen Chris Driedgerin, kun David Krejcin viuhuva kuti painui verkon perukoille ylivoimalla.

– Annoimme Tšekille ottelun alussa mahdollisuuksia ottamalla liikaa jäähyjä, tuskaili vaahterilehtien kapteeni Thomas Chabot heti ottelun jälkeen.

Kapteeni pelasi vahvaa alivoimaa ja mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin myös Kanada pystyi luomaan paikkoja Karel Vejmelkan vartioimalle Tšekki-maalille. Työ palkittiin puoli minuuttia ennen erän päätössummeria, kun Buffalo Sabresin hyökkääjä Dylan Cozens nosti riboundista turnauksen seitsemännellä maalillaan Kanadan tasoihin.

– Totta kai maali tuollaiseen paikkaan erän loppuun auttaa mitä tahansa joukkuetta. Tässä tapauskessa varsinkin tuo ketju, joka on ollut meille äärimmäisen vahva tässä turnauksessa, onnistui jälleen, tyytyväinen kippari kehaisi Pierre-Luc Dupois’n johtamaa tehoketjua, joka on nakuttanut tähän mennessä 38 pistettä.

Kanada tuli todella vahvasti ottelun toiseen erään ja hallitsi kenttätapahtumia. Vaahteralehdiltä maalinteossa toisessa erässä onnistuivat Adam Lowry, Kent Johnson ja Matt Barzal. Lowry ja Barzal iskivät ylivoimalla, kun ensin David Pastrnak ja David Krejci istuivat jäähyllä.

– Saimme hyvin viidellä viittä vastaan toteutettua sovittua pelisuunnitelmaa ja paineistamaan Tšekkiä ja pyörittämään peliä pitkiä jaksoja heidän kenttäpäädyssään, Chabot kertasi ottelua.

Kolmannessa erässä Kanada kaunisteli vielä voittolukemia 6-1:een. Chabotin mukaan voitto vain merkitsi ja sen he tänään ottivat. Finaalissa Kanada luistelee pauhaavan kotiyleisön eteen taistelemaan maailmanmestaruudesta Leijonia vastaan.

– Siitä tulee jännittävää. Suomi takuulla haluaa voittaa meidät ja pelaammehan sellaisen yleisön edessä, joka haluaa meidän häviävän. Tämä on syy, miksi tulet pelaamaan tällaiseen turnaukseen ja nämä ovat niitä pelejä, joissa haluat pelaajana olla mukana, iloinen Ottawa Senatorsia edustava puolustaja fiilisteli.

Finaali ei ole Chabotin ensimmäinen Suomea vastaan, sillä hän oli mukana keväällä 2019 Kanadan joukkueessa, kun Suomi juhli historiansa kolmatta MM-kultaansa. Chabotin mukaan tilanne on nyt täysin eri, ja Leijonissa pelaa monia tuttuja pelaajia.

– Siitä tulee hauska ilta. Suomi on todella taitava ja lahjakas joukkue. Siellä on useita pelaajia, joita vastaan olemme pelanneet koko kauden. Meidän täytyy tehdä työmme hyvin ja olla valmiita, hyväntuulinen Kanadan kapteeni lopetti.

Lähde: Leijonat.fi

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää