Leijona-puolustaja Vili Saarijärven uusi haaste Sveitsissä: ”Meillä on myös hyvä Suomi-mafia siellä”

Puolustaja viihtyy hyvin Sveitsissä. Joukkueessa on useita suomalaisia ja peli maistuu.

Kuuden Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen puolustaja Vili Saarijärvi palasi Suomeen syksyllä 2020, kun tie vei hänet Raumalle Lukon riveihin.

Kaksi kautta Lukko-paidassa olivat menestyksekkäitä, ja nuorukaisen peliotteet nostivat hänet kiekkokansan huulille myös Suomessa. Hän pitää Lukossa aikaa menestyksen ohella myös merkityksellisenä omalla urallaan.

– Varmasti isot peliminuutit ja vastuu kehitti omaa pelaamista aika kokonaisvaltaisesti, mutta ehkäpä vielä isompi kehitys tapahtui pääkopan sisällä. Jääkiekko on suurelta osin sitä, mitä tuolla korvien välissä tapahtuu. Sillä saralla tapahtui iso kasvu mulla ja sen on tajunnut oikeastaan vasta nyt, kun pystynyt katsomaan vähän asiaa taaksepäin, kevään 2021 Suomen mestari summaa. 

Uusia haasteita

Täksi kaudeksi Saarijärvi lähti hakemaan uutta haastetta itselleen Sveitsin liigasta SCL Tigers joukkueesta, jossa pelaavat myös Sami Lepistö, Aleksi Saarela ja Harri Pesonen. Saarijärvi on omien sanojensa mukaan kotiutunut hyvin ja viihtyy Alppimaassa loistavasti.

– Hyvältä on maistunut ja tosi kovavauhtista peliä. Hyviä joukkueita ja laadukkaita pelaajia. Ja meillä on myös hyvä Suomi-mafia siellä, niin on ollut mukavaa myös jään ulkopuolella.

Saarijärven mielestä sekä kotimainen Liiga että Sveitsin liiga ovat molemmat laadukkaita ja kovatasoisia sarjoja, mutta pieniä eroja löytyy, sillä Sveitsin liigan peli ei ole yhtä organisoitua mihin Suomessa olemme tottuneet.

– Sveitsissä pelataan enemmän niin sanotusti luomukiekkoa ja siellä tulee otteluissa enemmän maalipaikkoja. Sen on myös huomannut erona, että siellä ei tule taklauksia niin paljoa, mutta sitten mailakamppailut maalin lähialueella, niin siinä on varmasti sellainen, mikä alkuun jopa yllätti siellä, että kuinka kovaa se on, Saarijärvi pyörittelee.

Saarijärvi toivoo, että pystyy omalla persoonallaan ja otteillaan olla auttamassa uutta joukkuettaan tietynlaisessa uudelleen rakennuksessa muutaman vaikeamman kauden jälkeen.

– Halusin olla mukana tässä ja auttamassa joukkuetta omalla panoksella, jos vaan pystyn. Tuntuu, että tämä oli tähän kohtaan oikea valinta ja oikea steppi. Toivon, että pystyn myös omassa pelissä ottamaan sen seuraavan askeleen eteenpäin. Haluan kokonaisvaltaisesti mennä eteenpäin ja kehittää sitä, että pystyy olemaan fiksu ja vahva siellä omassa päässä ilman, että joutuu rikkomaan, 25-vuotias RoKi-kasvatti päättää.

Lähde: Leijonat.fi