Jerry Turkulainen haluaa turkulaisia katsomoon – ”Mahdollisimman monta silmäparia joka peliin!”

Maanantaina Turkuun pikahälytyksellä rientänyt Jerry Turkulainen odottaa innolla torstaina käynnistyvää Karjala-turnausta. 

Kausi JYPissä on mennyt Jerry Turkulaisen osalta pisteiden valossa mainiosti ja hän pitää hallussaan Liigan pistepörssin kakkospaikkaa, vaikka joukkue tarpoo sarjassa sijalla 14.

– Kutsu Leijoniin oli totta kai mukava yllätys, ja kun se tulee tavallaan ihan puun takaa niin sanotusti pikakutsuna, niin onhan se siisti homma olla täällä, iloitsee JYP-hyökkääjä.

Perinteisistä Karjala-turnausjoukkueista Venäjä on vaihtunut tänä vuonna Sveitsiin. 24-vuotias Turkulainen sanoo Sveitsin olevan hyvä lisä.

– Kyllä näihin kaikkiin turnauksen otteluihin on myös helppo syttyä, varsinkin henkilökohtaisesti jokainen peli on erityinen. Ei näitä ihan hirveästi ole tullut painittua, Liigan syöttökone naurahtaa.

Suomi lähtee erikoisesta tilanteesta kauden ensimmäiseen maajoukkueturnaukseen, sillä Leijonat on niin hallitseva olympiavoittaja kuin maailmanmestarikin. Torstaina Sveitsiä vastaan luistelevassa joukkueessa on peräti yhdeksän olympia- ja yhdeksän MM-sankaria. Miten Jerry Turkulainen solahtaa kovaan porukkaan?

– Heh, toivottavasti solahtaa jollain tapaa! Eihän se ole kuin itsestä kiinni. Pitää pelata niin hyvin, että solahtaa ja ansaitsee paikkansa. Kova on saldo nykyisellä ja viime kausien joukkueilla, että onhan siinä haastetta, tuumii tuore leijonahyökkääjä.

Katsomoon toivotaan väkeä

Liigan yleisömäärien elpyminen on otettu ilolla vastaan ja väki on löytänyt kiitettävästi takaisin etenkin perinteisten kiekkokaupunkien halleihin koronarajoitusten jälkeen. Karjala-turnausta pelattiin Turussa viimeksi 10 vuotta sitten, joten maajoukkueherkkua on Varsinais-Suomessa ollut tarjolla viime aikoina melko harvoin.

Jerry Turkulainen kannustaakin kiekkoväkeä lehtereille, kun hallit on taas mahdollista ottaa täyteen katsojia.

– Toivon todella paljon, että kun koronarajoituksetkin on nyt purettu mahdollisimman moni silmäpari seuraisi jokaista peliä Turkuhallissa!

Lähde: Leijonat.fi