Hyökkääjä Hannes Björninen intoa täynnä turnaukseen: ”Sellaisia hetkiä, joista täytyy osata nauttia”

Leijonien joukkue vilisee olympiavoittajia ja maailmanmestareita. Silti uutta kautta aloitetaan nöyrästi.

Hyökkääjä Hannes Björninen on yksi tänä vuonna sekä olympialaisissa että MM-kisoissa kultaa voittanut Leijona. Vaikka menestystä on tullut runsain mitoin, haluaa Björninen sitä lisää.

– Ainahan sitä haluaa lisää kun on menestystä tullut. Nälkä kasvaa syödessä ja haluaa niitä tunteita uudestaan mitä tässä on kokenut.

Karjala-turnaus lähtee Leijonilla käyntiin torstaina. Silloin vastassa on iltapelissä Sveitsi. Turnausviikko on kuitenkin käynnistynyt treeneillä ja palavereilla jo aiemmin.

– Tiistaina saatiin hyvät harjoitukset alle ja sitä kautta on saatu käynnistettyä maajoukkuekausi. Ihan mahtava päivä ollut, kehuu Björninen.

Keskiviikon ohjelma jatkuu pitkälti samanlaisena: palavereita ja jääharjoitukset. Torstaina joukkue käy jäällä vielä aamulla, ja illalla onkin sitten jo peli.

Kotikisoissa hieno pelata

Viime kausi oli poikkeuksellinen olympialaisineen ja MM-kotikisoineen. Tämäkin kausi on erityinen, sillä keväällä pelataan taas jääkiekon maailmanmestaruudesta Suomessa.

– Se on tietysti sellaista, mitä ei usein tule. Ja nyt ollaan Karjala-turnauksessa, joka on kotiturnaus sekin, että ne ovat sellaisia hetkiä, joista pitää osata nauttia.

Ruotsin SHL:ssä Brynäs IF:ssä pelaavalle Björniselle lähtö mukaan Leijoniin oli itsestään selvä. Joukkueessa on hänelle jo entuudestaan monta tuttua pelaajaa ja uusiin kiekkoilijoihin ehtii turnauksen aikana hyvin tutustua.

– Meidän vahvuus on koko ajan ollut se, että joukkueeseen on helppo tulla, ja täällä on mahtava ilmapiiri.

Lähde: Leijonat