Suomi haastaa hallitsevan maailmanmestarin – Mikael Granlund: ”Kotiyleisö on ehdottomasti voimavara”

Leijonat kohtaavat illan finaaliottelussa Kanadan. Joukkueet kohtaavat nyt kolmannen kerran perättäin finaalissa. Bratislavassa 2019 Suomi oli parempi maalein 3-1 ja Riiassa 2021 Kanada voitti jatkoajalla lukemin 3-2. Voisi siis sanoa, että Leijonat lähtevät hakemaan kotiyleisönsä edessä revanssia.

‒ Kotiyleisö on ehdottomasti voimavara. On hienoa päästä pelaamaan finaalissa tuollaisen faniyleisön edessä. Näistä tilanteista pelaaja nauttii, Mikael Granlund kehuu.

Leijonat ovat suorittaneet tässä turnauksessa tasaisen varmasti neljällä sylinterillä. Onnistumisia on tullut jokaiselle ketjulle ja torjuntaprosenteissa (94.85%) sekä alivoimapelaamisessa joukkue on tilastoykkösiä. Tähän mennessä Suomi ei ole päästänyt alivoimalla ainuttakaan maalia.

‒ Hyvällä fiiliksellä lähdetään finaaliin. Ollaan joukkueena annettu itsellemme mahdollisuus pelata itsemme tällaiseen tilanteeseen, jossa taistelu siitä kirkkaimmasta mitalista on mahdollista.

Leijonat lähtevät mestaruutta puolustavaa Kanadaa vastaan hienoisena ennakkosuosikkina. Leijonien ainoa tappio kotikisoissa on tullut voittomaalikilpailussa Ruotsia vastaan. Hallitseva maailmanmestari Kanada ei kuitenkaan ole Leijonille mikään suupala.

‒ Kanadan joukkueessa on paljon taitavia pelaajia, jotka pystyvät ratkomaan pelejä. Erikoistilannepelaaminen on tässäkin ottelussa varmasti isossa roolissa.

‒ Pohjoisamerikkalaiseen tyyliin tulee vauhdikas peli ja varmaan pitää pystyä myös kamppailemaan, mutta kaikki ovat tottuneet siihen. Hyvä joukkue tulee vastaan ja luvassa on hieno matsi.

Lähde: Leijonat.fi