Jukka Jalonen jatkaa Leijonien päävalmentajana

Jukka Jalonen jatkaa Leijonien päävalmentajana ja mukana jälleen kerran NHL-optio

A-maajoukkueen kultavalmentaja Jukka Jalonen on saanut uuden jatkosopimuksen Leijoniin. Sopimus sisältää ensi keväällä Tampereen MM-kotikisat vuodeksi 2023 ja Tšekin MM-kisat keväälle 2024.

Jaloselle on auki myös mahdollisuus olla jääkiekon World Cupissa päävalmentajana mikä on mahdollisesti talvella 2024.

– Tämä on loistava paikka työskennellä ja maajoukkueessa on oikeanlainen tohina päällä. Meillä on arvoturnauksiin lähdettäessä aina oiva mahdollisuus menestyä, mistä kiitos kuuluu taitaville pelaajille ja sitoutuneelle, äärimmäisen ammattitaitoiselle johtoryhmälle, Jalonen listaa Suomen jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Jalosen sopimuksessa on aiemmien sopimuksien tavoin NHL-optio, joka tarkoittaa mahdollisuutta riihimäkeläisen siirtymisen taalakaukaloon kesken sopimuskauden.

Leijonien General Manager Jere Lehtinen iloitsi saadessaan pitkäaikaisen työkaverinsa jatkamaan päävalmentajana.

– On mukava homma, että Jukka jatkaa ja asiasta saatiin sovittua näin hyvissä ajoin. Tämä antaa A-maajoukkueelle rauhan keskittyä tuleviin tapahtumiin, edessä on taas erityislaatuinen kausi, kun pääsemme taas toisen kerran peräkkäin pelaamaan MM-mitaleista kotiyleisön edessä, Lehtinen kertoo tiedotteessa.

60-vuotias Jalonen on valmentanut Leijonat kolmeen MM-mestaruuteen vuosina 2011, 2019 ja 2022. Tämän lisäksi Jalosen palkintokaapista löytyy Pekingin olympiakulta ja Vancouverin olympiapronssi, Hämn on valmentanut myös Nuoret Leijonat vuonna 2016 MM-kotikisoissa maailmanmestariksi

Lähde: Iltalehti.fi