Ikävä uutinen Leijonille – Artturi Lehkonen jättää MM-kisat välistä

Artturi Lehkonen joutuu jättämään MM-kotikisat välistä.

Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjää Artturi Lehkosta ei nähdä Leijonissa tämän kevään MM-kisoissa.

Coloradon kausi loppui pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Seattle Krakenia vastaan. Seattle lähetti hallitsevan mestarin kesälomille otteluvoitoin 4-3.

Lehkonen oli murtuneen sormen takia leikkauspöydällä runkosarjan lopulla. Hän palasi juuri enne pudotuspelejä runkosarjan vikoilla kierroksilla.

Seattle-sarjassa Lehkonen kuitenkin loukkaantui jälleen ja hän joutui pelaamaan ottelusarjan loppuun murtuneella varpaalla joten näiden takia MM-kotikisat jäävät vammojen takia välistä.

Lehkonen oli päättyneellä kaudella Coloradon luottohyökkääjiä. Energinen kahden suunnan hyökkääjä teki 64 runkosarjapelissä ennätystehot 21+30. Seitsemässä pudotuspelissä Lehkonen oli joukkueensa neljänneksi tehokkain saldolla 3+3.

Leijonien johtoryhmän GM Jere Lehtinen oli aiemmin tällä viikolla yhteydessä Coloradon suomalaiskaksikkoon Lehkoseen ja supertähti Mikko Rantaseen mahdollisesta MM-kisamatkasta Tampereelle.

Ensimmäistä kertaa urallaan 50 maalin ja 100 pisteen rajan rikkoneen Rantasen liittyminen Leijonien matkaan MM-kisoihin on vielä kysymysmerkki.

Jääkiekon MM-kisat alkavat perjantaina 12. toukokuuta. Leijonat pelaa kaikki pelinsä Tampereen Nokia-areenassa.

Lähde: Ilta-Sanomat