Iso takaisku Latvialle: Elvis Merzlikins ei tule MM-kisoihin

Columbus Blue Jacketsin latvialainen maalivahti Elvis Merzlikins on ilmoittanut, ettei hän tule pelaamaan tänä keväänä jääkiekon MM-kisoissa, vaikka Latvian Riika isännöi turnausta Suomen Tampereen kanssa. Asiasta kertoo The Athleticin arvostettu toimittaja Aaron Portzline.

– Merzlikinsillä on edessään todella tärkeä harjoituskausi. Hän on urallaan risteyksessä ja tarvitsee 100-prosenttisen keskittymisen tullakseen NHL:ssä numero ykköseksi, Portzline päivitti Twitterissä.

NHL-tähtensä puuttuminen on kova takaisku Latvialle, jonka ehdottamana ykkösvahtina Merzlikins on viisissä miesten MM-kisoissa urallaan torjunut. Viimeksi mies huhki maansa maalilla viime kevään MM-turnauksessa Suomessa.

NHL:ssä ja Columbus Blue Jacketsissa Merzlikins on pelannut neljä kautta. Kulunut kausi oli seuranta surkea, kun se jäi sarjassa vimeistä edelliseksi 31:nneksi ja Merzlikins pelasi tilastollisesti huonoimman NHL-kautensa. 30 ottelua kirjannut latvialainen torjui prosentilla 87,6 ja hänen päästettyjen maalien keskiarvo oli suuri 4,23.

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen tiedotti eilen joukkueen päävalmentajan Brad Larsenin saaneen potkut, minkä lisäksi jätti jatkamatta viisi kautta sinitakkien maalivahtivalmentajana toimineen Manny Legasen sopimusta.

Merzlikinsin nykyinen sopimus Blue Jacketsin kanssa on voimassa aina vuoteen 2027 asti. Hänen tilastollisesti paras NHL-kautensa on toistaiseksi ollut hänen ensimmäinen kautensa taalaliigassa, 2019-20. Hän pysäytti kiekot tuolloin torjuntaprosentilla 92,3 ja päästi tuolloin taakseen 2,35 osumaa ottelua kohti.

MM-kisat käytään tänäkin vuonna toukokuussa ja Latvia isännöi omaa B-lohkoaan Riiassa, kun taas Suomi isännöi omaa A-lohkoaan Suomessa Tampereella

Lähde: MTV Uutiset

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää