Leijonille mahdollisesti todella iso takaisku? Suomen tähtipuolustaja loukkaantui rajusti

Edellisessä ottelussa telottu Sami Vatanen ei pystynyt pelaamaan Sveitsin liigan toisessa finaaliottelussa

Sveitsin liigan finaaleissa pelaavan Genéve-Servetten suomalainen tähtipuolustaja Sami Vatanen ei ollut joukkueensa kokoonpanossa sunnuntai-illan toisessa finaaliottelussa ECH Biel-Bienneä vastaan.

Vatanen loukkasi itseään pahannäköisesti perjantaina pelatun ensimmäisen finaalin kolmannessa erässä, kun Biel-Biennen puolustaja Noah Scheenberger osui jalallaan Vatasen polveen. 31 vuotiaan suomalaisen jalka vääntyi pahannäköisesti ja hän pääsi vain vaivoin nilkuttamaan pois jäältä ja suoraan pukukoppiin.

Ottelun jälkeen Vatasen sanottiin menevän tutkimuksiin lauantaina, mutta Genéve-Servette tiedotti Lematin-sivuston mukaan, ettei tiedota tapauksesta enempää.

Putoaminen toisen finaalin kokoonpanosta kielii sitä, että kyseessä saattaa olla pelätyn vakava vamma. Se olisi valitettavasti ikävä uutinen myös Jukka Jaloselle ja toukokuun MM-kotikisoihin valmistautuvalle Leijonien joukkueelle. Huippuvireiselle Vataselle olisi ollut eittämättä tarjolla isoa roolia Suomen takalinjoilla.

Vatanen johtaa Sveitsin liigan pudotuspelien puolustajien pistepörssiä. Hän on tehnyt 12 ottelussa tehot 4+6=10.

Runkosarjassa alavartalovamman takia pitkään sivussa ollut Vatanen pelasi vian 13 ottelua ja teki niissä komeat tehot 1+13=14.

Puolustajataituri oli voittamassa maajoukkueen myös viime kaudella olympia- ja MM-kultaa.

Servette voitti kuitenkin ensimmäisen finaaliottelun lukemin 2-1. Mestaruuteen tarvitaan neljä otteluvoittoa

Lähde: Ilta-Sanomat

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää