Suomesta tuttu tähtikaksikko on siirtymässä KHL’ään – Ei ole mukana MM-kisoissa

David Sklenicka ja Lukas Klok, kaksi Tšekin miesten jääkiekkomaajoukkueen tähtipuolustajaa, eivät osallistu joukkueen harjoitusleirille tulevaa IIHF:n jääkiekon maailmanmestaruuskisoja varten. Tšekkiläisen uutisportaali iSport.cz:n mukaan molemmat pelaajat liittyvät Kontinental Hockey Leaguessa (KHL) pelaaviin joukkueisiin ensi kaudeksi.

Tšekin jääkiekkoliitto ilmoitti aiemmin, että KHL:n pelaajat eivät voi osallistua maajoukkueeseen Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin takia, mikä on vastaava linja kuin Suomella ja Ruotsilla. Kuitenkin KHL:ssä tällä hetkellä pelaavat tšekkiläispelaajat, kuten Dmitry Jaskin, Rudolf Cerveny ja Libor Sulak.

Sklenicka liittyy ilmeisesti Kazakstanin joukkueeseen Barys Astana, kun taas Klok palaa Neftekhimik Nizhnekamskiin, jossa hän pelasi kaudella 2021-22. iSport.cz spekuloi heidän poissaolonsa johtuvan siitä, että he siirtyvät pian KHL:n joukkueisiin. Molempien pelaajien sopimukset astuvat voimaan 1. toukokuuta.

Kun Kari Jaloselta kysyttiin Sklenickasta, Tšekin päävalmentaja totesi, että pelaajalla oli “henkilökohtaisia syitä” poissaololleen. Tšekin urheilujohtaja Milan Hnilicka totesi, että valmentajat valitsevat maajoukkueen pelaajat, ja että hän hoitaa “teknisiä asioita”.

Sklenicka voitti pronssia Tšekin maajoukkueen kanssa viime vuoden MM-kisoissa, ja hän pelasi tällä kaudella Ruotsin jääkiekkoliigassa Brynäsissä. Aikaisemmin hän pelasi Helsingin Jokeritissa ja Oulun Kärpissä KHL:ssä vuosina 2019-2022.

Klok, joka pelasi Tšekin olympiajoukkueessa viime kaudella, pelasi tällä kaudella Tucson Roadrunnersissa AHL:ssä, Rögle BK:ssa SHL:ssä ja HC Luganossa Sveitsin pääsarjassa. Aikaisemmin hän pelasi Rauman Lukossa Suomessa vuosina 2019-2021.

IIHF:n jääkiekon maailmanmestaruuskisat pidetään toukokuussa Tampereella ja Riiassa, ja Tšekki pelaa alkulohko-ottelunsa Riiassa.

Lähde: MTV Uutiset

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää