Todella kova NHL-lupaus pelaa ensi kertaa Leijonissa – Pelaa ensi kaudella NHL:ssä

Leijonat lähtee nimekkäällä ryhmällä ensi viikolla Sveitsissä pelattavaan EHT-turnaukseen. Kokoonpanossa mukana on myös NHL-lupaus Topi Niemelä, joka tekee samalla A-maajoukkuedebyyttinsä.

Niemelä, 20 vuotta on niittänyt mainetta esimerkiksi nuorten MM-kisoissa, missä hänet on kruunattu esimerkiksi turnauksen parhaaksi puolustajaksi.

– Hän oli syksylläkin isossa roolissa nuorten kisoissa. Seuraava askel on A-maajoukkueessa, minkä avulla hän pyrkii maailmalle. Hänen tavoitteensa ovat NHL:ssä ja on hienoa, että pystymme auttamaan niiden saavuttamisessa. Hän on pelannut niin hyvin, että hän kuuluu tähän joukkueeseen, Leijonien GM Jere Lehtinen kertoo Niemelästä.

Niemelä edustaa vielä kevääseen asti Oulun Kärppiä. Jonka jälkeen hän suuntaa rapakon taakse Toronto Maple Leafsin organisaatioon.

Ennen tätä Niemelä pyrkii tekemään miesten tasolla kansainvälisen läpimurtonsa.

– Näemme hänen näkymiään ja hän pääsee pelaamaan kovatasoisia pelejä. Tämä on yksi osa siinä, miksi näitä hommia on niin hauska tehdä, kun saamme nuoria pelaajia mukaamme ja näemme, että miten he pärjäävät uudella tasolla, Lehtinen toteaa, viitaten GM:n rooliinsa.

Lähde: MTV Uutiset

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää