Leijonat-kapteeni Valtteri Filppula ja kanadalaisvaimo Jordan vauva-arjesta: “Emme nuku hirveästi tällä hetkellä”

Valtteri Filppula ja puoliso Jordan Falcusan saivat esikoislapsensa juuri ennen Suomen jääkiekkomaajoukkueen voitokasta turnausta Pekingin olympialaisissa.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Valtteri Filppula, 38 vuotta pääsi viime kaudella ensimmäisenä suomalaisena jääkiekkoilijana niin sanottuun kolmen kullan klubiin.

Vuoden 2008 Detroit Red Wingsin riveissä NHL-liigan mestaruuden eli Stanley Cupin voiton lisäksi Filppula kipparoi Suomen olympiakultaan sekä maailmanmestaruuteen kotikisoissa.

Mikä näistä voitoista on Filppulalle tärkein?

– Aika vaikea sanoa. Ehkä Stanley Cup on se isoin juttu. Maajoukkue ja maajoukkuepelit ovat myös itselleni tosi tärkeitä. Ja tietysti se Suomen olympia-kulta on kyllä rinnakkain Stanley Cupin kanssa, Filppula kertoo.

Valtteri Filppula avioitui kanadalaisen Jordan Falcusanin eli nykyisen Filppulan kanssa kesällä 2017. Mikä on Leijonat-kapteenin puolison mielestä paras asia miehensä kotimaassa?

– Täällä on kaunista ja turvallista. Rakastan suomalaista ruokaa ja ihmisiä, erityisesti Valtterin perhettä, Jordan Filppula, kertoo.

Parin esikoislapsi, tytär Vera, syntyi juuri ennen Pekingin olympialaisia talvella 2022. Arki pienen lapsen kanssa on lähtenyt sujumaan ongelmitta.

– Onhan tämä ollut vuoristorataa koko vuosi, mutta vain hyvällä tavalla. Olemme kiitollisia rakkaasta tyttärestämme. Emme nuku hirveästi tällä hetkellä, mutta muuten kaikki on ollut upeaa, Jordan kertoo.

Lähde: MTV Uutiset

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää