SM-liigan sensaatiota on verrattu jopa Jere Lehtiseen – Se antaa NHL-legendalle hymyn huulille

Jos vertauskuvana on Jere Lehtinen ja maaleja syntyy ilta toisensa jälkeen, asiat on hyvin tolallaan. Ilveksen hyökkääjä Joona Ikonen on ollut SM-liigan alkusyksyn sensaatiopelaaja. Nyt Ikonen pääsee vielä kovempaan testiin.

Ikonen, 24 vuotta valittiin tänä syksynä jo toisen kerran maajoukkueeseen, kun hänen nimensä ilmestyi Leijonien Sveitsin turnauksen kokoonpanolistaukseen. Aiempi matka peruuntui, kun Ikonen ei pystynyt pelaamaan Karjala-turnauksessa sairastelun takia.

– Olemme seuranneet häntä jo vuosien ajan. On kiva saada hänet kansainvälisiin ympyröihin. Varsinkin nyt, kun hän on noin kovalla tasolla, Leijonien GM Jere Lehtinen kertoo Ikosesta MTV Urheilulle.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen seurasi Ikosta ensimmäisen kerran jo 2010-luvun puolessa välissä.

– Olin silloin Nuorten Leijonien päävalmentajana, kun hän pelasi Ilveksen junioreissa. Heillä oli silloin kova ryhmä jalkeilla. Hän on mennyt koko ajan ja kaikessa hiljaisuudessa eteenpäin. Loukkaantumiset ovat vähän hidastaneet kehitystä, mutta erityisesti tänä syksynä hän on ollut erittäin tehokas, Jalonen perkaa.

Ikonen on paukuttanut syksyn 26 runkosarjaotteluun 15 maalia ja 27 tehopistettä. Tehokkuus ei ole kuitenkaan ainut tekijä, joka nousee Ikosen pelistä esille.

– Hän on monipuolinen pelaaja. Hän on ehkä aiemmin profiloitunut vähän enemmän alivoiman raatajaksi, mutta nyt hän pelaa vahvasti molempia erikoisrooleja. On hieno nähdä hänet nyt meidän mukanamme, Jalonen totesi.

Monipuolisuus, oikeanpuolen kätisyys ja tietyt samat, tunnistettavat elementit ovat johtaneet siihen, että Ikosta on verrattu suomalaiseen NHL-legendaan.

Keneenpä muuhunkaan kuin Jere Lehtiseen.

Vertaus tuo Leijonien GM:lle, Lehtiselle, hymyn huulille.

– Monipuolisuus on täysin oikea termi hänen kohdallaan. Hän pystyy pelaamaan kumpaakin suuntaan, alivoimalla ja ylivoimalla. On ilo katsella tuollaista pelaajaa. Nyt nähdään se, että jatkuuko sama lento Leijonissa, Lehtinen miettii.

Ikonen on pelaajana tilanteessa, jossa hänelle voi povata jopa kuutamotarinaa. Kuka tietää, mihin asti hänen rahkeensa riittävät.

Mitään ei kannata jättää pois laskuista. Ei edes tulevan kevään MM-kotikisoja.

– Se on varmasti sellainen askel, mitä hän seuraavaksi tavoittelee. Hän on näyttänyt Liigassa, että hän kuuluu maajoukkueeseen ja nyt hän pääsee sille tasolle. Juuri tämän takia näitä EHT-otteluita pelataan. Nyt hän pääsee mittaamaan itseään Euroopan parhaita vastaan. Aika näyttää sitten, että mitä tapahtuu, kun siirrytään Ruotsin EHT-turnauksen ja kevään pelien pariin. Katsotaan sitten, että missä ollaan silloin, Lehtinen miettii

Lähde: MTV Uutiset

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää