Tilanne Pohjois-Amerikassa toi Leijonille vaikeuksia – Jere Lehtinen katselee isoa uutista

Seitsemään otteluun venyneet Ruotsin finaalit ja hyvin tasainen NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros tuo Leijonien MM-kisajoukkueen valintaan vaikeuksia. Nashvillen Mikael Granlundin ja Eeli Tolvasen tilanne ratkeaa pian

Leijonien general manager Jere Lehtinen ei vielä tiistai-iltana osannut Tampereella kertomaan uutisia tuleeko Nashvillen Mikael Granlundin Leijonien MM-joukkueeseen.

– Siellä on lääkärintarkastukset ja kokoontumiset edessä Tämän tai huomisen päivän aikana viimeistään pitäisi saada tieto, Lehtinen sanoo.

Predatorsin joukkueessa pelasi myös Eeli Tolvanen ja maalivahti Juuse Saros, joka valitettavasti oli sairauslomalla.

Leijonien johdolle on tuonut päävaivaa seitsemään otteluun venynyt Ruotsin finaalisarja ja erittäin tiukat NHL:n pudotuspelien avauskierroksen otteluparit.

– Ollaan katsottu Ruotsin sarjaa. Ei olla vielä päätetty onko sieltä tulossa joku tänne. Vaikeaa se on vielä ainakin perjantain avausottelua ajatellen.

Luulaja ja Färjestad kohtaavat seitsemännessä finaaliottelussa torstaina ja Leijonien avausottelu on MM-jäillä perjantaina klo 20:20.

Sami Lepistö, Julius Honka, Juhani Tyrväinen, Joonas Rask ja Olli Nikupeteri taistelee mestaruudesta Luulajan joukkueessa ja Färjestadin joukkueessa kannua taistelee Jesse Virtanen

Leimaus torstaina

Mikael Granlundin NHL-kausi on ohi. [AOP]

NHL:n pudotuspelien avauskierroksen kahdeksasta parista peräti kuusi on tilanteessa 2-2. ”Suomalaisjoukkueista” Florida, Dallas ja Carolina on näiden joukossa.

– Sekin on vielä mietinnässä, odotetaanko ykköskierros loppuun asti. Pelit menee väkisin vähintään torstaille tai perjantaille, kunnes ne ovat ohi, Lehtinen kertoo.

Vuosina 2019 ja 2021 MM-kisoissa Leijonien tiimi lyötiin lukkoon ennen ensimmäistä ottelua MM-kisoissa.

– Todella iso kuva on se, kun NHL-pelaajilta jäi olympiakisat välistä, kiinnostus on MM-kisoja kohtaan todella kova. Keväällä, kun tiettyjen pelaajien kanssa ollaan uudestaan oltu yhteydessä niin se ei ole muuttunut mihinkään, Lehtinen taustoittaa tilannetta.

– Mutta valitettavasti me ei tiedetä, onko vammoja tai miten iso pettymys putoaminen on. Nämä kaikki asiat tulee vaikuttamaan, vaikka aiemmin ollaan juteltu että MM-kotikisat kiinnostaisi, Lehtinen jatkaa.

Näyttää siltä että Suomi ei leimaa kaikkia kisapasseja ennen perjantain Norja-matsia. MM-kisajoukkueessa saa olla kolme maalivahtia ja 22 kenttäpelaajaa. Yhdessä ottelussa miehistön vahvuus on 2+20.

– Ennen kuin täällä on ketään muita, tämä joukkue on menossa MM-kisoihin. Se on tärkeä asia, ketä pelaajia on täällä. Perjantain avausotteluun on torstaina tulossa jossain vaiheessa kisapassien leimaamiset. Sitäkään ei ole vielä päätetty monta passia silloin tullaan leimaamaan.

Leijonissa on tällä hetkellä Tampereella kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 15 hyökkääjää.

Faktoja MM-kisoihin liittyen

Leijonat tällä hetkellä

Maalivahdit:

29 Säteri Harri
35 Tuohimaa Frans
45 Olkinuora Jussi
Puolustajat:
2 Pokka Ville
3 Friman Niklas
4 Lehtonen Mikko
28 Jokiharju Henri
38 Hietanen Juuso
42 Vatanen Sami
50 Seppälä Mikael
55 Ohtamaa Atte
Hyökkääjät:
10 Armia Joel
12 Anttila Marko
15 Aaltonen Miro
21 Innala Jere
24 Björninen Hannes
25 Rajala Toni
51 Filppula Valtteri
52 Palmu Petrus
61 Nurmi Markus
65 Manninen Sakari
70 Hartikainen Teemu
76 Sallinen Jere
80 Mäenalanen Saku
82 Pesonen Harri
91 Lammikko Juho

Lähde: Iltalehti.fi