Tuleeko toiset kotikisat heti peräkkäin? Suomi ja Latvia on suunnittelemassa yhteisiä MM-kiekkohakemusta

MM-kisoihin pelipaikat tulisi olemaan Riika ja Tampere

Suomi ja Latvia on suunnittelemassa ensi vuoden MM-kisoihin hakemista yhdessä, kertoo latvialainen uutistoimisto Leta. Latvian jääkiekkoliiton puheenjohtaja Aigar Kalvitis sanoi hankkeesta maanantai-iltana televisiossa.

Jääkiekon MM-kisat vuonna 2023 oli tarkoitus pelata Venäjällä, mutta Ukrainan sodan takia Venäjä suljettiin kansainvälisestä jääkiekosta ja tulevat kisat vietiin Venäjältä pois.

Latvia järjesti viime vuoden MM-kisat ja Suomi isännöi MM-kisoja tänä keväänä. Ensi vuoden järjestäjä on vielä auki.

Suomi on aiemmin kertonut halusta olla jääkiekon MM-kisaisäntänä.

– Olemme todella vakavissamme mahdollisuudesta tehdä Suomen kanssa yhteinen kisahakemus. Yksi alkulohko pelattaisiin Riiassa ja toinen järjestettäisiin Tampereella. Katsotaan miten asiat menee tulevina päivinä, Kalvitis kertoi Letan mukaan.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela vahvisti Ilta-Sanomille, että jutteluita yhteisestä hakemuksesta oli käyty. Nummela ei kuitenkaan halunnut kertoa yksityiskohtia hakemuksesta, mutta myönsi MM-kisojen mitalipelien kiinnostuksen.

Yhteishakemuksen kisaisännyyden aikoivat jättää myös Slovenia ja Unkari.

– Toukokuun viimeisellä viikolla IIHF:n (Kansainvälinen jääkiekkoliitto) vuosipalaverissa selviää, että ketkä kaikki on tehnyt hakemuksen kisoihin ja kenelle ne päätetään myöntää, Nummela viittasi Tampereella 26.-27. toukokuuta pidettävään tapahtumaan.

Tämän vuoden jääkiekon MM-kisat alkaa perjantaina ja finaali pelataan sunnuntaina 29. toukokuuta.

Suomen ja Latvian yhteishakemuksen kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lähde: Ilta-Sanomat

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää