Tampere ja Riika ovat ehdolla vuoden 2023 miesten MM-kisojen järjestäjiksi

Suomen Jääkiekkoliitto on hakenut yhdessä Latvian Jääkiekkoliiton kanssa kevään 2023 MM-kisaisännyyttä

Suomen ja Latvian yhteishakemus on ainoa hakemus kun aiemmin kisäisännyyttä tavoitelleet Unkari ja Slovenia peruivat hakemuksensa isännyydestä, eikä muita hakijoita Venäjältä pois siirrettyjen kisojen isännäksi ole.

– Virallisesti kisaisännyys tullaan päättämään Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n kongressin toimesta loppuviikon aikana, Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoo.

– Haasteena on 11 kuukauden valmisteluaika, mikä on todella lyhyt tämän kokoluokan tapahtumalle. Meillä on organisaatio ja suunnitelmat valmiina ja myös Latvian kisaisännyydestä on aikaa vain vuosi – asiaa on arvioitu tarkasti ja olemme todenneet, että meillä on valmiudet järjestää kisat.

– Muilla mailla yksinkertaisesti ei ole vastaavaa valmiutta isännöidä ensi kevään kisoja tällä aikataululla.

Kisapaikkoina toimivat Tampere ja Riika. Molemmissa kaupungeissa pelataan yksi alkusarjan lohko ja kaksi puolivälieräottelua. Välierät ja mitalipelit tullaan pelaamaan Tampereella

– Tampereella on ollut tänä keväänä mahtava yleisö ja Leijonat on saanut nauttia kotiyleisön tuesta. Tämä kiekkohuuma näyttää nyt saavan vuoden jatkon, mikä on hieno asia sekä faneille että Suomen joukkueelle, Nummela iloitsee.

– Olen iloinen myös Latvian puolesta. He järjestivät keväällä 2021 MM-kisat koronan vuoksi käytännössä ilman yleisöä ja nyt latvialaiset kiekkofanit pääsevät todennäköisesti kokemaan kotikisat paikan päällä.

Kevään 2023 MM-kisojen päivämäärät ovat 12.-28. toukokuuta

Lähde: Leijonat.fi