Pelipäivänä ruokahuolto on isossa osassa – lepopäivänä ohjelma on hyvin vapaa – Näin eroavat Leijonien peli- ja välipäivät

Jääkiekon MM-kisojen alkusarjassa joukkueiden pelitahti noudattaa aika tasaisesti peli- ja lepopäivien vuoroväliä. Mutta miten joukkueen päivärytmi eroaa näiden välillä? Kysymykseen vastasi Leijonien media manager Henna Malmberg. Hänelle kisat ovat ensimmäiset A-maajoukkueen jäsenenä, mutta hyvin rytmi on jo ehtinyt Tampereellakin tulla tutuksi. me kävimme hänen kanssaan joukkueen ohjelman läpi Suomi-Ruotsi pelipäivänä Leijonien jäätreenien jälkeen

– Pelipäivät ovat ensinnäkin aika pitkiä. Etenkin nyt kun meillä on alkulohkossa pääosin iltapelejä, Malmberg päättää aloittaa. Tosin eipä sitä kukonlaulun aikaan herätäkään tarvitse.

– Jokainen pelaaja päättää itse, koska tulee aamiaiselle, mutta esimerkiksi tänään meillä on ollut ensimmäiset ylivoima-palaverit kello 10:45, Henna Malmberg tarkistaa listaansa.

Hotelli -> Nokia Arena -> Hotelli -> Nokia Arena -> Hotelli

Pääosa pelipäivästä vietetään hotellilla.

– Esimerkiksi meillä oli tänään tunnit jäätreenit 12:15 alkaen, joiden jälkeen palataan taas hotellille.

Siellä vuorossa on alivoimapalaveri ja ensimmäinen lounas.

– Aika moni pelaaja niiden jälkeen ottaa päiväunet, media manager tietää. Tyhjin vatsoin Leijonia ei areenalle lasketa, sillä ennen hallille lähtöä on edessä vielä lounas numero kaksi. Lisäksi pelipalaverin jälkeen monesti otetaan vielä pienempi perusvälipala. Kello 20:20 alkavissa iltapeleissä hotellilta lähdetään areenalle kello 18. Aiemmin ei tarvitse, sillä ajomatka taittuu noin kymmenessä minuutissa.

Hotellilla vasta puoliltaöin

Siinä missä televisiokatsojat pääsevät iltapelinkin jälkeen tutimaan jo yhdeltätoista, Leijonien työpäivä ei päätösvihellykseen lopu. Media vie oman aikansa ja takaisin hotellilla ollaan harvoin ennen puolta yötä. Energiavarastojen täyttämisen kanssa ei tosin tässäkään vaiheessa pihtailla.

– Meille on tilattu areenalle pitsaa otettavaksi heti ottelun jälkeen ja hotellilla on vielä sitten ruoka. Sen jälkeen pelaajien aikataulut ovat omissa käsissä.

– Osa käy vielä fyssareilla tai palauttelevat muilla tavoin. Osa haluaa nukkumaan mahdollisimman nopeasti, mutta kaikki eivät tiukan pelin jälkeen heti siihen pysty, Henna Malmberg päättää luettelee.

Välipäivinä ohjelma on varsin vapaa

Välipäivien ohjelma on huomattavasti väljempi. Pelaajien itse aikatauluttamien aamiaisten jälkeen vuorossa on yleensä pelipäivää pidemmät treenit, joiden jälkeen onkin yhteisessä aikataulussa vain lounas ja sen jälkeen mahdolliset palaverit.

– Iltaohjelma on sitten joustavampi, harvoin illassa on mitään. Malmberg sanoo.

Usein pelaajat käyvät tuolloin esimerkiksi syömässä kaupungilla.

– Tai sitten nyt täällä kun ollaan niin vaikkapa kotona. Aika paljonhan meillä on tamperelaislähtöisiä kiekkoilijoita joukkueessa ja monilla on sukulaisia täällä, Henna Malmberg päättää huomauttaa. Kotimaassa järjestetyissä turnauksissa on harvemmin sellaista koko joukkueelle varattua yhteistä virallista aktiviteettia, mutta toki pelaajat itsenäisesti ohjelmaa päiviinsä keksivät.

– Sauna heillä oli ainakin yhdessä varattuna ja yhdessä on käyty myös syömässä, Malmberg sanoo. Kiekkoilijoiden tunnetusti suosimissa siipiravintoloissa Tampereella ainakin riittää valinnanvaraa.

Nukkumaanmenoaikoja kumpaisenakaan päivänä pelaajilla ei ole.

– Tiimissä on aikuisia ja ammattilaisia. Kyllä he itse tietävät omat rytminsä parhaiten, Malmberg sanoo.

Lähde: Leijonat.fi