Nuori ja nälkäinen Slovakia aikoo pistää Suomen puolustuksen koville – ”Olemme parantaneet peli peliltä”

Slovakian joukkueen Adam Liska myöntää, että he lähtevät illan otteluun altavastaajana. Nokia Arenassa vastaan tulee hallitseva olympiavoittaja ja kotijoukkue Suomi. Liskan mukaan Leijonilla on vastassa nuori ja nälkäinen joukkue, jonka turnaus on sujunut noususuuntaisesti.

Oman joukkueensa tähänastiseen esitykseen turnauksessa hän ei ole täysin tyytyväinen

– Meillä on ylä- ja alamäkiä. Olemme tehneet jonkin verran liikaa virheitä, mutta oleellista on, että olemme parantaneet peli peliltä omaa tasoamme. Viimeisin pelimme oli turnauksen paras, laituri kuvailee.

Adam Liska näkee Slovakian joukkueen vahvuutena erityisesti luistleun.

– Me olemme nuori ja nopea joukkue, ja tiedossa ei ole helppo peli Suomen joukkueelle. Suomella on tunnetusti hyvä puolustus, mutta sen me aiomme pistää kovaan testiin, hän lupaa. Tarkkaan molempien joukkueiden on pelattava alusta saakka.

– Uskon, että avausmaalin rooli on ratkaiseva tänään, hyökkääjä visioi.  

Alkusarjansa Helsingissä pelannut Slovakian joukkue saapui Tampereelle vasta eilen keskiviikkona, joten Nokia Arena on heille pelipaikkana täysin uusi. Vaikutuksen se on jo tehnyt. 

– Halli on todella komean näköinen ja on tietysti hieno päästä pelaamaan ison yleisön eteen, hän kertoo. 

Kotikisoissa Suomella on taatusti suuren yleisön tuki, mutta Liska näkee kolikolla myös toisen puolen. 

– Suomella on kotiyleisön tuki, mutta toisaalta heillä on myös suurempi paine onnistua, hän muistuttaa.

Täysin paineetta ei slovakkilaumakaan tosin kaukaloon hyppää. Myös slovakialaiskatsomoissa odotukset ovat korkealla. Historiallisen olympiapronssin jälkeen maassa on nimittäin eletty melkoista kiekkobuumia. 

– Suomella on kotiyleisön tuki, mutta toisaalta heillä on myös suurempi paine onnistua, hän muistuttaa. Täysin paineetta ei slovakkilaumakaan tosin kaukaloon hyppää. Myös slovakialaiskatsomoissa odotukset ovat korkealla. Historiallisen olympiapronssin jälkeen maassa on nimittäin eletty melkoista kiekkobuumia. 

Lähde: Leijonat.fi

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää