NHL-hyökkääjä Kasperi Kapanen: “Jukka tahtoi, että tuun pelaamaan, ja mä halusin kans”

Loppukaudeksi NHL:n St. Louis Bluesin riveihin siirtynyt hyökkääjä Kasperi Kapanen liittyi Leijonien MM-leiritykseen lähes heti Suomeen saapumisen jälkeen. Asepalvelukseen ilmoittautumisen jälkeen matka jatkui Vaasaan

Kasperi Kapanen tunnetaan varsinkin vuoden 2016 U20 MM-kotikisoista, joissa hän ratkaisi jatkoaikamaalilla maailmanmestaruuden Suomelle. Hän lähtee jahtaamaan tänä keväällä jatkoa tuolle kokemukselle, jonka hän sanoo olevan ikimuistoinen.

– Kyllä se on yksi hienoimmista asioista mitä mun uran ja elämän aikana on tapahtunut. Kotikisat ja perhe ja myös kaverit paikan päällä. Toivottavasti saavutan mitalin nyt myös miesten mukana, kertoo Kapanen.

Kapanen on ollut ennenkin A-maajoukkueen mukana vuoden 2018 MM-kisoissa.

Yleisöstä saa energiaa

Leijonapaidan pukemista ei tarvinnut isommin miettiä.

– Jukka tahtoi, että tuun pelaamaan ja mä halusin kanssa. Ja ainahan sitä haluaisi maajoukkueeseen pelaamaan. Tämä on ollut henkisesti raskas kausi, mutta loppukauden pelasin hyvin. Pystyn tuomaan sen energian tähän ja jaksan hyvin painaa, sanoo Kapanen.

Kotikisoissa yleisön kiinnostus Leijonia kohtaan on jäätävää. Kapanen sanoo kuulleensa viime kevään kisojen tunnelmasta ja hän odottaa vähintään samalaista.

– Kuulin, että oli hyvä meno ja hyvä atmosfääri. Yleisöstä kannattaa ottaa se energia ja käyttää sitä hyväkseen. Tietysti kotikisat aiheuttaa jonkinlaisia paineita, mutta sen voi kääntää energiaksi ja haasteeksi.

Leijonat kohtaa seuraavaksi torstaina 20.4. Nordic Cupissa Tanskan Vaasassa ja perjantaina 21.4.2023 Porissa Kapasen pelaamista näissä otteluissa ei vielä valitettavasti tiedetä, mutta tutustuminen joukkueeseen on päässyt hyvin käyntiin.

– On mukavaa kun pääsee näkemään tuttuja ja maajoukkueessa on aina mukavaa. Nyt kun olen näin ajoissa mukana niin pääsee hyvin tutustumaan jätkiin.

Lähde: Leijonat