Miro Heiskanen: “Huomenna pelaamme turnauksen parhaan pelimme!”

Välieräpelin Suomi–USA yksi suurimpia ratkaisijoita oli Dallas Starsin tähtipuolustaja Miro Heiskanen. Miro kirjautti puolustajalle huipputehot 1+2 ja oli jatkuvasti roolissa hienoila ratkaisuillaan

Heiskanen vielä hankki nousullaan USA:lle rangaistuksen eli legendaarinen NHL:n Gordie Howen hattutemppu, jossa pelaaja tekee vähintään yhden maalin, antaa vähintään yhden syötön ja osallistuu vähintään yhteen tappeluun toteutui lähes näillä tapahtumilla.

Miro Heiskanen oli, totta kai, iloisella tuulella, tuntuaan voitetun välierän jälkeen haastattelupisteeseen.

– Puolivälierä ei ollut meiltä ja minulta kovin hyvä peli. Toki kiekotkin vähän pomppivat, mutta paljon jäi parannettavaa tähän välierään. Tämäkään peli ei lähtenyt kovin hyvin käyntiin, kun USA sai heti kättelyssä johtomaalin. Saimme kuitenkin nopeasti juonesta kiinni, mutta huomenna pitää erityisesti terästäytyä pelin alussa, sillä Slovakiaakin vastaan alku oli huono.

Kysyttäessä valmistautumisesta huomiseen finaaliin Miro kertoili valmistautumisen olevan samanlainen kuin aina hänellä peleihin.

– Tärkeää on tankata hyvin ja lepäillä hotelilla.

Kysymyksiin mieluisammasta vastuksesta finaaliin Heiskanen oli kovin diplomaattinen:

– Kanadan joukkueessa on useita tuttuja pelaajia, toki Tshekilläkin muutama, mutta ei ole väliä kumpi joukkue tulee. Pelistä tulee varmasti tiukka ja on upeata pelata finaalissa kotikatsomon edessä.

Miro kertoi, että hän ei yleensä pelejä jännitä, mutta nyt tietysti on uudenlainen kokemus edessä. Viimeiseen lauseeseen varmasti tiivistyy huomisen ajatus ja sen toteutuessa Suomessa saattaa olla isot juhlat edessä.

– Huomenna pelaamme turnauksen parhaan pelimme!

Lähde: Leijonat.fi