Mikko Lehtonen: ”Mitä pidemmälle peli meni, sitä enemmän se näytti meidän peliltä”

Yhdysvaltojen ja Suomen välisessä semifinaalissa riitti jännitettävää loppuun asti. USA kavensi pelin vielä viimeisen erän päätöspuolella yhteen maaliin, mutta johto piti. Suomi seilasi komeasti MM-finaaliin 4-3-tuloksella

Puolustaja Mikko Lehtosen mukaan peli oli kova, mutta hyvä. Hänen mukaansa kokonaisuus ratkaisi pelin Suomelle

– Me oltiin ehjä joukkue tänään, vaikka kaveri onnistui heti alkuun iskemään maalin. Me kuitenkin noustiin siitä loistavasti ja kokonaisuudessaan hallitsimme tätä peliä. Mitä pidemmälle peli meni, sitä enemmän se näytti meidän peliltä, Lehtonen kommentoi välittömästi pelin jälkeen.

Oleellista leijonapakin mielestä oli sekin, että Suomi hyödynsi oivasti kaikkia neljää ketjuaan.

– Me pystyimme pitämään kiekkoa vastustajan päädyssä ja tiedettiin että ne väsyvät jossakin vaiheessa. He ovat pelanneet vähän ohkaisemalla materiaalilla. Me lyötiin kentälle sitä, mitä pyydettiin, eli pitkää hyökkäystä niiden pakkeihin ja se toimi tänään hyvin.

Suomen voitto tiesi sitä, että huomenna on edessä kultamitalipeli. Siinä vastaan astuva joukkue selvisi vasta tämän haastattelun jälkeen, eikä Lehtosella ollut vastustajaksi “suosikkia”.

– Aivan sama kumpi tulee, Tshekki vai Kanada. Meidän täytyy voittaa vielä yksi peli, ja sitä me kyllä tosissaan haluamme, puolustaja kommentoi.

Entä mitä sitten jäi petrattavaa vielä tästä matsista finaaliin?

– Ainahan siellä jotain parannettavaa on. Mutta ehkä ainakin se, että ei päästetä yhtään maalia. Se helpottaa kummasti voittamista.

Kotikisoissa pelaaminen on Mikko Lehtosen mukaan kokemuksena uskomaton.

– Pelaajan näkökulmasta tämä on kyllä ollut koko turnaus sellaista pikkupojan unelmaa. On upea pelata kotiyleisölle ja tuo fiilis tuolla areenalla on kyllä ollut sellainen, että itse olen ainakin nauttinut täysin rinnoin, Lehtonen tiivisti ja lähti valmistautumaan huomiseen kultamittelöön.

Lähde: Leijonat.fi

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää