Leijonien MM-otteluihin on tullut lisää lippuja! Näissä Suomen peleissä paljon tilaa

Tällä hetkellä lippuja on myyty yhteensä 211 000

Jääkiekon MM-kisojen kahteen Suomen peliin on tullut lisää lippuja. Perjantain avausotteluun Suomi vs. Yhdysvallat ja lauantain Saksa-Suomi – otteluun vapautui lippuja kansainvälisestä kiintiöstä. Ottelut olikin aiemmin loppuunvarattuja, mutta tiistaina päivällä niihin oli kourallinen lippuja saatavilla.

Lippuja mahdollisesti vapautuu myyntiin myöhemminkin lisää. Kisatiimi tarkistaa vielä tiistaina Nokia-areenan tekniset rakenteet, jonka jälkeen lippuja mahdollisesti vapautuu lisää faneille.

Tällä hetkellä loppuunmyydyt pelit ovat alkusarjan pelit Suomi vs. Ruotsi ja Itävalta vs. Suomi. Muihin Leijonien otteluihin on siis vielä lippuja joskin suureen osaan vian vähän. Poikkeus tähän on alkusarjan peli Suomi vs. Tanska, johon oli tiistaina vielä paljon paikkoja vapaana.

– Se on alkusarjan viimeinen peli. Se myy aika varmasti hitaammin. Viime vuonna oli melkein sama tilanne Tšekki – pelin osalta. Sinnekin oli vielä lippuja saatavilla kun turnaus käynnistyi, mutta se lopulta myytiin turnauksen aikana loppuun, sanoo MM-kisatiimin lippupäällikkö Sanna Pakarinen.

Pakarinen kertoo järjestäjien odottavan, että kaikki Suomen pelit myydään loppuun.

Myös kaikkiin Tampereella järjestettäviin pudotuspeleihin on vielä lippuja saatavilla. Jopa Suomen mahdolliseen puolivälierään, välierään ja jopa finaaliin on melko paljon lippuja jäljellä. Tilaa on varsinkin Nokia-areenan alakatsomoihin, jossa liput on kalliimpia enemmän kuin yläkatsomoon.

Sanna Pakarinen sanoo, että puolivälierään, jossa Suomi mahdollisesti pelaa on noin 1500 paikkaa jäljellä. Mahdolliseen välierään on lippuja saatavilla parituhatta.

– Myös viime vuonna niihin oli lippuja saatavilla kisojen aikana ja ne myytiin loppuun.

Pakarinen sanoo, että tällä hetkellä lippuja on myyty yhteensä 211 000. Viime viikolla järjestäjät sanoivat, että Tampereella järjestettäviin otteluihin on myyty noin 200 000 lippua.

Yksi järjestäjien vaikein saada Nokia Areenaan porukkaa päivinä, jolloin Suomi ei pelaa. Sanna Pakarisen mukaan järjestäjät yrittää tehdä kovasti töitä, jotta halliin tulee katsojia.

Järjestäjillä on ollut erilaisia kampanjoita esimerkiksi koululaisille ja seuroille. Sitä kautta muihin kuin Suomen peleihin on tulossa tuhansia katsojia. Esimerkiksi Saksa-Ranska peliin on tulossa yli 5000 koululaista.

Ulkomailta Tampereelle on tulossa kisaturisteja saman verran kuin vuosi sitten. Pakarisen mukaan noin kymmenen prosenttia myydyistä lipuista on mennyt ulkomaille. Suurimmat porukat ovat tulossa Ruotsista, Saksasta, Itävallasta ja Unkarista.

Lähde: Ilta-Sanomat