Leijonataituri Jere Innala summasi Sveitsi-häviötä: “Laukaukset jäi meiltä tänään uupumaan”

Leijonien avausmatsi kotiturnauksessa vaihtui rankkareiden jälkeen Sveitsin 3-2 voittoon.

Leijonahyökkääjä Jere Innala pääsi ennen ottelua muistelemaan viime kevään kultaisia hetkiä sekä iski Leijonille tärkeän 1-1-tasoitusmaalin ylivoimalla ottelun ensimmäisessä erässä. 

 – Siinä tultiin alueelle ylivoimalla, ja Suomela antoi hienon syötön viereen. Katoin, että siinä on paikka hyökätä ja sit vedin takakulmaan. En edes itse ensin huomannut, että kiekko meni maaliin, Innala kuvaili maalia ottelun jälkeen.

Innalan mukaan illan vastustaja Sveitsi oli tutun taitava kiekolla ja aktiivinen hyökkäyspäässä. 

– Jos kiekkoa annetaan kaverille, niin kyllä ne kovin luo siitä paikkoja, Innala kehui vastustajaa.

Leijonien ottelu oli Innalan mukaan nousujohteinen. HPK-kasvatti myönsi, että ensimmäinen erä oli joukkueelta tahmea, mutta otteet paranivat pelin edetessä. Omaan peliin Innala oli suhteellisen tyytyväinen ja myös oman viisikon ottelu sujui mukavasti.

–  Ihan ok peli. Ihan hyviä vaihtoja siellä oli ja aina voidaan parantaa, Innala summasi.

Tappio unohdetaan nopeasti ja katseet kääntyvät jo lauantain Tshekki-otteluun. Innalalla on selvä näkemys, mitä Leijonilta vaaditaan siinä ottelussa.

–  Pitää pelata kiekolla ja olla vahva kiekon kanssa. Pitää saada just hyökkäyspäähän kulmapelejä. Laukaukset jäi meiltä tänään uupumaan, niin niitä kun saadaan sinne enemmän, niin auttaa varmasti paljon.

Kultaiset muistot palasivat mieleen

Ennen ottelua Gatorade Centerissä koettiin hieno hetki, kun muisteltiin kultaisia olympia- ja MM-hetkiä. Finlandian soidessa nousi kattoon myös mestaruusviirit. Jere Innala oli mukana toukokuussa voittamassa kotikisoista MM-kultaa.

–  Tosi hieno seremonia oli. Alkoi palata muistoja mieleen ja pääsi muistelemaan vielä sitä kevään huipennusta.

Viime kauden huipentuma maailmanmestaruuteen on antanut Innalalle paljon motivaatiota tälle kaudelle tavoitella isoa roolia Leijonahyökkäyksessä ensi kevään kotikisoihin.

– Tosi innolla olen antamassa näyttöjä ja kyllä kotikisat on yksi kauden tavoitteista siellä myöhemmin keväällä, Innala myöntää.

Lähde: Leijonat.fi