Puolustaja Ville Pokka: ”Tiedettiin, että Sveitsillä on hyviä luistelijoita ja että he ovat vahvoja kaksinkamppailuissa”

Sveitsi kellisti hallitsevat olympia- ja MM-sankarit heti Karjala-turnauksen alkuun ja palautti Leijonat ja yleisön tylysti maanpinnalle tyylikkäiden juhlallisuuksien jälkeen.

Gatorade Centerin yleisö ja leijonajoukkue sai elää ennen ottelua uudelleen kevään kultaiset hetket. Varmasti myös kahden komean mestaruusviirin nostaminen kattoon aiheutti kylmäväreitä yhdelle jos toiselle. Hetket pelaajana kokenut puolustaja Ville Pokka arvosti elettä.

– Oli hieno hetki monelle – totta kai itsellenikin – olla paikalla tällaisessa ainutlaatuisessa viiriennostamisseremoniassa, Pokka kiitteli.

Sveitsi teki heti avauserässä selväksi, ettei ollut tullut katselemaan suomalaisjuhlia. Alppimaan nopeat luistelijat panivat Leijonat ahtaalle. Erän puolivälissä Sven Andrighetto siirsikin sveitsiläiset 1-0-johtoon. Suomen peli oli ensimmäisessä erässä melko tahmeaa, vaikka mikään yllätys Sveitsin nopeus ja kamppailuvoima ei ollutkaan.

– Ei ehkä ihan saatu alussa koneita käyntiin. Peli kuitenkin parani siitä, muttei tarpeeksi tänään. Tarkkaa oli pelaaminen kyllä, ja varmaan kaveri ansaitsi voittona, KooKoo-hyökkääjä ja maajoukkuedebytantti Joose Antonen arvioi.

Samoilla linjoilla olivat myös Pokka sekä Brynesissä tätä nykyä kiekkoileva Hannes Björninen.

– Oli siinä hetket ja paikat kummallakin. Aika lailla Sveitsi pelasi niin kuin tiedettiinkin. Siellä on taitavia pelaajia paljon. Sveitsi on nopea kääntämään ja lähti riistoista nopeasti ylös, kertasi Björninen.

Ville Pokka muistutti, että Leijonat on pelannut Sveitsiä vastaan useita kertoja menneinä vuosina, ja lisäksi joukkueessa on monta Sveitsissä kiekkoilevaa jäsentä.

–Tiedettiin, että Sveitsillä on hyviä luistelijoita ja että he ovat vahvoja kaksinkamppailuissa. Oma valmistautuminen pitää vaan olla parempaa. Pystytään kyllä parantamaan vielä itsekin, että ei ollut ihan meidän parasta osaamista, säesti Pokka.

Kokenut Hannes Björninen sai ketjuunsa yhden maajoukkueen ensikertalaisista, Eetu Liukkaan. Björnisellä ei ollut kuin hyvää sanottavaa parikymppisestä HPK-hyökkääjästä.

– Eetu suoriutui tosi hyvin. Hän on vahva pelaaja ja pystyy suojaamaan kiekkoa. On sellainen luotettava, ja myös tosi vahva laitojen lähellä. Eetu on myös isoksi mieheksi hyvä luistelija, kehaisi Björninen.

Lähde: Leijonat.fi