Juhlapelin pelannut leijonapuolustaja Juuso Hietanen: ”Pelattiin aika fiksusti eilen”

Leijonat nappasi vakuuttavan 3-0 voiton alkulohkon päätöspelissä Tšekkiä vastaan ja varmisti samalla lohkovoiton itselleen. Leijonien luottopakki Juuso Hietanen pelasi uransa 200. A-maaottelunsa eilen

– Tasainen peli, mutta ehkä me oltiin sitten pikkusen parempia. Tehtiin hyvin paikoista maaleja. Puolustettiin tiiviisti eikä kauhean paljon Tšekille annettu, vaikka väkisinkin tulee joitakin paikkoja omiin, kun on vastassa vaarallinen huippujoukkue. Pelattiin aika fiksusti eilen. Hyvä voitto meiltä ja jatketaan samaan malliin, Hietanen summasi heti ottelun jälkeen.

Tšekki-ottelu päätti Leijonien osalta alkulohkon tässä turnauksessa. Suomen takalinjoilla luutiva HPK-kasvatti on tyytyväinen joukkueen otteisiin alkusarjassa.

– Hyvin ollaan kyllä pelattu ja hyvä ilmapiiri joukkueessa ja tota hyviä voittoja saatu puristettua – jotkut voitot on tullut helpommalla ja ollaan oltu kärsivällisiä niissä peleissä, joissa on tarvinnut. Hyvä tulos saatiin tästä alkulohkosta, Hietanen mietti.

Eilen uransa 200. A-maaottelunsa pelannut puolustaja ei muista tarkalleen ensimmäistä maaottelua, mutta edelleen pelaaminen tuntuu hyvälle ja kivalle. Hietaselle on ollut kunnia asia saada ja päästä edustamaan urallaan Suomea ja muistojakin on karttunut.

– On se iso asia ollut, että on mahtunut näinkin monesti mukaan. Kyllä se varmaan päällimmäisenä kuitenkin toi olympiakulta. Se on kuitenkin viimeisin turnaus. Toki mukaan on mahtunut myös tappioita ja kaikenlaista, mutta hienoja ja erilaisia kokemuksia, kasvattajaseuraansa ensi kaudeksi palaava Hietanen pyöritteli.

Seuraavana vastassa on puolivälieräottelu Slovakiaa vastaan torstaina. Leijonakonkari ei vielä halunnut siirtää ajatuksia liiaksi tulevaan vaan nyt saa hetkisen nauttia juhlapelin voitosta.

– Lähetään sillai, että nautitaan hetki tästä voitosta ja huomenna aletaan sitten keskittyä siihen peliin. Tiukkoja pelejä on tulossa. Kaikki nää kansainväliset pelit on kuitenkin tasaisia pelejä, et maalin pelejä ne tuppaa olemaan, kaudella 2009-10 ensimmäisen A-maaottelunsa pelannut puolustaja lopettaa

Lähde: Leijonat.fi