Jääkiekossa kaulasuojasta tulee pakollinen.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto julkisti pitkään odotetun sääntömuutoksen.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n tiedotteen mukaan kaulasuojasta tulee pakollinen myös aikuisten sarjoissa jääkiekossa. Tämä päätös tehtiin vastauksena jääkiekkoilija Adam Johnsonin traagiseen kuolemaan, joka tapahtui Britannian ottelussa saadun kaulavamman seurauksena, kun vastustajan luistin aiheutti viillon kaulaan.

Tarkka voimaantulopäivä sääntömuutokselle ei ole vielä tiedossa, ja IIHF korosti, että tämä riippuu kaulasuojien saatavuudesta ja varmistuksesta, että kaikilla pelaajilla on mahdollisuus hankkia tarvittavat varusteet. Siihen asti kaulasuojan käyttö on vahva suositus, kunnes määräys tulee voimaan.

Kaulasuojapakko koskee IIHF:n alaisia sarjoja, mutta ei koske NHL:ää. Esimerkiksi miesten ja naisten MM-kisoissa kaulasuojien käyttö on kuitenkin pakollista.

Tämä päätös on merkittävä myös suomalaispelaajille, jotka ovat kohdanneet vastaavia tilanteita, kuten Jenni Hiirikoski, jonka kaulaan tuli viilto Ruotsin liigan finaaliottelussa maaliskuussa. Myös NHL-tähti Mikko Koivu koki luistimen osuneen kaulaansa vuonna 2011.

Lähde: Ilta-Sanomat