Leijonien tulokas Atro Leppänen kertoo: ”En ajatellut mitään maajoukkuejuttuja.”

Vaasan Sportin 24-vuotiaan puolustaja Atro Leppäsen maajoukkueuran kertaus on lyhyt: Hänellä ei ole pelattuna yhtään ottelua leijonapaidassa. Debyytti on odotettavissa torstaina alkavassa A-maajoukkueen Sveitsin-turnauksessa.

Viime kaudella Leppänen edusti Kiekko-Espoota Mestiksessä, pelaten 70 ottelua ja keräten yhden tehopisteen enemmän. Hänen pistekeskiarvonsa per peli oli mainio 1,0.

Leppänen kertoi Leijonien tiistain harjoitusten jälkeen, että viime kausi sujui hyvin, ja hän herätti kiinnostusta myös Liigan puolelta. Hän tajusi mahdollisuuden Liigassa pelaamiseen, mutta maajoukkueajatukset eivät vieläkään olleet mielessä tällä kaudella.

Espoossa pelatun kauden jälkeen Leppänen siirtyi Vaasaan, missä hän on kerännyt peliaikaa ja tehopisteitä mukavaan tahtiin. Kymmenen maalin raja on enää kahden osuman päässä. Tällä hetkellä Leppänen on Sportin puolustajien paras pistemies ja koko joukkueen pistetilastossa sijalla viisi.

Leppäsen tuhkimotarina täydentyi, kun hänet nimitettiin A-maajoukkueeseen viikko sitten. Tiistaina hän osallistui ensimmäisiin harjoituksiin Leijonien kanssa Prahassa. A-maajoukkueessa hän edustaa pelipaidassa numeroa 37, samaa numeroa hän käyttää myös seurajoukkueessaan.

Lähde: Leijonat