Video: Mikä sieltä tulee?!? Leijonat teki todella ihmeellisen maalin – Tšekki kuitenkin selvisi Suomen kovasta taistosta.

Elmeri Eronen laukoi todella ihmeellisen maalin.

Tšekki voitti Leijonat miesten jääkiekon EHT-kiertueen ottelussa Helsingissä lopputuloksella 3-2.

Tšekki sai ottelun avausmaalin ylivoimalla jo ajassa 3:09, kun Juhani Tyrväinen istui jäähyllä. Michael Spacek ja Filip Chlapik sahasivat Leijonien alivoimanelikon säpäleiksi ja Matej Stransky siirsi kiekon verkkoon maalin edestä.

Discovery+ on julkaissut Twitterissä videoita ottelun maaleista.

Verkko helähti pian uudestaan. Tällä kertaa Leijonat pelasi ylivoimaa, Topi Niemelä epäonnistui viivassa ja Ondrej Beranek laukoi läpiajosta kiekon maalivahti Emil Larmin längeistä maaliin.

Toisen erän Leijonat aloitti sisukkaammin. Sami Niku sai kiekon Tšekin maalin tolppaan.

Leijonien hyökkääminen eteni jopa hurjaksi taistoksi erän mittaan. Iiro Pakarinen sai todellisen avopaikan. mutta Zürichiä edustava maalivahti Simon Hrubec venyi paraatipelastukseen

Kolmannen erän puolivälissä Leijonat avasi viimein maalitilinsä. Osuma oli TV5:n selostaja Oskari Saaren mukaan todella erikoisin maali, jonka hän on hetkeen saanut nähdä.

Elmeri Eronen laukoi ja Hrubec torjui kilvellä kiekon ylös. Hetken päästä kiekko kuitenkin putosi Tšekin maaliverkkoon

– Jostain Nordenskiöldin kattolamppujen seasta kiekko putoaa jäähän! Saari selosti.

– Jostain sataa kiekkoja Tšekin maaliin. Jostain sataa maaleja!

Suomen ilo jäi kuitenkin lyhyeksi. Pari minuuttia ennen loppua viivalaukaus päätyi David Tomasekin varusteista Leijonien reppuun.

Leijonat ei kuitenkaan luovuttanut. Suomi otti maalivahdin pois, ja Sami Lepistö kiskaisi viivasta 2-3 kavennuksen ja se oli ottelun lopputulos.

Ottelu oli Sveitsin EHT-turnauksen ottelua, jonka avaus pelattiin Helsingin vanhassa jäähallissa.

Suomen pelit jatkuvat Ruotsia vastaan lauantaina Sveitsissä.

Lähde: Ilta-Sanomat