Valtteri Filppula: ”Marko tekee maalit tärkeissä paikoissa”

Kapteeni Valtteri Filppula seurasi muiden Leijonien tapaan Marko Anttilan MM-kasvutarinaa eturivin paikalta Slovakia-ottelussa

Leijonien Slovakia-pelin ensimmäinen erä lähti liikkeelle tahmeasti, mutta kasvatti joukkueen maalinnälkää. Pukuhuoneessa hyvä fiilis säilyi kummallakin erätauolla.

– Täytyy antaa pisteet vastustajalle siitä, että he luistelivat tosi kovaa, eivätkä jättäneet meille ensimmäisessä erässä paljoa aikaa. Me kaikki tiesimme voivamme parantaa ekan erän jälkeen, ja toisessa erässä pelasimmekin paremmin. Tasapeliä emme haluneet, kertaa Filppula.

Kapteeni kiittelee koko Anttilan ketjun tehneen puolivälieräpelissä kovasti työtä maalien eteen.

– Sitä oli tietenkin upeaa katsoa. Marko on tärkeä osa joukkuetta niin jäällä kuin kaukalon ulkopuolellakin. Pari maalia tuli, ja hän sai mahdollisuuden hattutemppuunkin, mutta päätti syöttää.

Filppulan mukaan syy sille, miksi Anttila astuu valokeilaan isoissa peleissä, on yksinkertainen.

– Työmoraali siinä on isoin juttu. Hän tekee kovasti töitä ja maaleja tärkeissä paikoissa.

Seuraavaksi joukkue lepää ja valmistautuu kohtaamaan Yhdysvaltain joukkueen.

– Nyt vain lepoa ja unohdetaan jääkiekko hetkeksi. Ekassa pelissämme USA:ta vastaan oli niin paljon jäähyjä, että se oli pääasiassa erikoistilanteiden pelaamista. Nyt edessä on varmasti tiukempi peli. Tehdään kuitenkin asioita kuten tähänkin asti.

Lähde: Leijonat.fi

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää