Tuleeko MM-kisat kahdesti peräkkäin Suomeen Venäjältä? – Yksi ehdokas on tipahtanut pelistä pois – ”Meillä on hyvät valmiudet”

Suomelle olisi oivat valmiudet pitää myös ensi vuonna Jääkiekon MM-kisat, jos vuoden 2023 kiekkojuhlat otetaan pois Venäjältä

Heikki Hietasen mukaan Suomella olisi taitoa ja kykyä pitää MM-kisat myös ensi vuonna. [Jaakko Stenroos/AOP ]

Vuoden 2023 jääkiekon MM-kisat oli tarkoitus järjestää Pietarissa, mutta Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF voi vielä viedä Venäjältä kisaisännyyden pois Venäjältä Ukrainan sodan takia.

MM-kotikisojen pääsihteeri Heikki Hietanen, pystyisikö Suomi järjestää MM-kisat myös ensi vuonna?

– Meillä on kyllä valmiudet olemassa, mutta ei ole tarkoitus mennä asioiden edelle, Hietanen rauhottelee.

Kisat on vielä ainakin Venäjällä, mutta tilanne saattaa muuttua vielä piankin, koska kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF keskustelee tilanteesta vielä ensi viikolla palaverissaan.

Swiss Hockey News uutisoi sellaista että Sveitsi on jo ainakin ilmoittanut, että sillä ei ole halua järjestää kisoja näin nopealla varoitusajalla. Hietanen ei vielä tiedä, kuinka moni maa pystyisi ylipäätään isännöimään MM-kisoja näin lyhyellä varoitusajalla.

– Siitä ihan varmasti jutellaan ensi viikolla.

Suomella on aivan varmasti kisajärjestäjät ja puitteet valmiina kevään 2022 MM-kisojen takia.

Junnukisoja ei tule Suomeen

Alkuperäisen aikataulun mukaan myös alle 20-vuotiaiden MM-kisat oli alun perin tarkoitus pitää ensi talvena Venäjällä. Novosibirskin ja Omskin kaupungeissa, mutta IIHF oli jo poistanut nuo kisat pois Venäjältä Ukrainan sodan takia.

Voisiko Suomi pitää myös alle 20-vuotiaiden MM-kisat vuodenvaihteessa?

– Suomella on tarkoitus hakea tulevina vuosina näitä kisoja, mutta ei vielä ensi talven kisoja, niitä Suomi ei tule järjestämään, Hietanen sanoo.

Ainakin Kanada ja Yhdysvallat on osoittanut kiinnostusta ensi talven U20-kisojen järjestämiseen.

– Kaupungit ei ole vielä tiedossa, mutta molemmat maat on kertonut olevansa halukkaita ja on taitoa järjestää kisat.

Myös junnukisojen pääkohtalosta jutellaan ensi viikolla IIHF:n kokouksessa, mutta lopulliset päätökset niin miesten kuin nuorten MM-kisoista laitetaan lukkoon vasta Tampereen MM-kisojen aikana järjestettävässä kongressissa 27.4.- 28.4.

Lähde: Iltalehti.fi