Jääkiekon MM-kotikisoista Venäjäiset tuomarit heitettiin pihalle

Suomen jääkiekon MM-kisat pelataan kokonaan ilman venäläisiä ja valkovenäläisiä

Venäläiset erotuomarit eivät tule pääsemään kevään MM-kisoihin Suomeen. [AOP]

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF sulki Venäjän ja Valko-Venäjän pois ihan kaikesta IIHF:n alaisesta kansainvälisestä jääkiekkotoiminnasta helmikuun lopussa neljä päivää sen jälkeen kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan alkoi. Valko-Venäjä on auttanut Venäjää sodassa.

Suomen jääkiekkoliitto oli jo ennen IIHF:n tiedotetta ja päätöstä ilmoittanut, että Venäjä ja Valko-Venäjä ei saa osallistua 13. – 29. toukokuuta Tampereella ja Helsingissä järjestettäviin MM-kisoihin Venäjän hyökkäyssodan takia.

Nyt IIHF on päättänyt heittää myös venäläiset ja valkovenäläiset ero- ja linjatuomarit pihalle Suomen MM-kisoista. Asiasta sanoi IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif R-Sportille.

– On todellakin totta, että jääkiekon MM-kisoissa EI todellakaan tule olemaan venäläisiä erotuomareita, Tardif kertoi.

Venäjän oli tarkoitus pelata Helsingin alkulohkossa ja Valko-Venäjän Tampereella. Venäjän tilalle tulee Ranska ja Itävalta tulee Valko-Venäjän tilalle.

IIHF:n on myös tarkoitus päättää vielä tämän kevään aikana, otetaanko Venäjän Pietarille myönnetyt vuoden 2023 MM-kisat pois. Venäjä oli jo aiemmin menettänyt jo alle 20-vuotiaiden MM-kisaisännyyksien luvat juuri Ukrainan sodan takia

Lähde: Iltalehti